Skal man både ha' vielsesringe og forlovelsesringe? Mange vælger i dag at bruge deres forlovelsesring igen som deres vielsesring. Andre vælger billigere forlovelsesringe og køber dyre vielsesringe, når de skal giftes. Tal om, hvad i drømmer om, og lav et budget inden i går ud og ser på ringe.
Udseendet på ringene skal man også drøfte. Forlovelsesringe og vielsesringe kan fremstilles af mange forskellige metaller. Man kan vælge dem i enkelte metaller eller en kombination af mange forskellige. Guld og hvidguld er nogle af de mest traditionelle metaller, der bruges i forlovelsesringe og vielsesringe, men titan, sølv, palladium, rosé guld, rustfrit stål, tungsten og platin bruges også. Sørg for at bruge et metal der passer til resten af dine smykker, din vielsesring skal du jo bære resten af dit liv. Det er vigtigt den passer til din stil såvel som din livsstil - husk at jo højere karat metal, jo blødere.
Læs også: Vielsen »
1. Overvej om der skal mønstre i jeres ringe, skal der diamanter eller andre ædelstene i, og vil i gerne ha' indgraveret initialer, et navn eller citat.
2. Husk at tage jer tiden til at finde de rigtige ringe. Kig jer lidt omkring før i beslutter jer -det er ringe i skal have på resten af livet, så det er bestemt værd at bruge lidt ekstra tid på at finde de helt rigtige ringe.
3. Udvekslingen af ringe hører ikke med til vielsesritualet, så aftal med præsten, hvornår i forløbet det skal finde sted. Som regel foregår det efter tilspørgslen.
4. Ringpuder er en fin tradition til et bryllup. Lad ringbæreren holde puden indtil de skal gives. Et smukt alternativ er også en flot ringæske.
Lige siden skikken med ringene blev almindelig, har man diskuteret, om ringen skulle sidde på højre eller venstre ringfinger. Nogle mener, at ringen skal placeres på venstre hånd, som er tættest på hjertet. Men da ringen er et trolovelsestegn, siger andre, den skal sidde på højre hånd, som man bruger til at afgive troskabsløftet med. Det er altså ikke helt klart, om det er venstre eller højre ringfinger, der er ”den rigtige”.
Mange vælger derfor venstre ringfinger til forlovelsesringen og højre til vielsesringen. Bruges samme ring, flyttes forlovelsesringen fra venstre til højre hånd.
Ringen er en af de ældste af bryllupstraditionerne og har sin rod i det gamle romerrige. Senere overtog den kristne kirke den smukke tradition og gjorde udvekslingen af ringe til et tegn på ægteskabets ukrænkelighed og evige beståen.
Inde i ringene indgraveres brudeparrets navne og bryllupsdato. De guldsmede der har tilsluttet sig “Signatur-samarbejdet” bruger i dag en teknik, der gør det muligt at indgravere navne og kærlige ord med parrets personlige håndskrift.
Menu