Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Krydstogt og kærlighed

Er man til luksusskibe, kridhvide sandstrande, international atmosfære og eksotiske oplevelser, så er et krydstogt den ideelle bryllupsrejse. 

                               

Tjeneren spørger høfligt til, om det var noget med en ekstra hummer til forret. Der bliver nippet forsigtigt til hvidvinen, mens man sammen med alle andre spejder rundt i restauranten for nysgerrigt at beundre kvindernes overdådige rober og de velklædte herrers stolte fremtoning. Den levende musik er let og dæmpet, så man uden besvær kan konversere med de andre gæster ved stambordet.

 

Aftenen starter i champagnebaren og fortsætter i hovedrestauranten, hvor skibets kaptajn lige kigger forbi og hilser venligt. Det er gallaaften på Explorer of the Seas.

 

 

Ingen blåhårede damer

 

 

Gæsterne ombord er ikke, som man ellers skulle tro, midaldrende eller aldrende blåhårede amerikanske overklassekvinder, der konstant hviner "oh, how lovely" til alt. Et par stykker af dem er der da, men ellers er gæsterne en god blanding af folk i alle aldersklasser, fra middelklassen og opefter. De fleste er amerikanere, men man kan også spotte en skotte i ny og næ mænge sig i kasinoet med andre europæere. Explorer of the Seas er et af de store krydstogtskibe og kan rumme 3.000 gæster ud over besætningen, som tæller 1.400 mand. Men skibet er så stort, at sandsynligheden for at støde ind i de samme folk igen og igen er meget lille. Så her er mulighed for at være private og bare nyde hinandens selskab.

 

Maritime amoriner

 

 

Et smukt ungt par fra London med de velklingende navne Paul og Paulette har valgt at lade sig vie i skibets bryllupskapel, og deres nærmeste familie er troligt fulgt med. Den danske pilot Brian er kommet på bryllupsrejse – tre dage for sent på grund af de amerikanske myndigheder. Han bor i Florida med sin smukke amerikanske kone Shanan. Og sammen nyder de at sole sig på dækket og på de caribiske strande.

 

De er langt fra de eneste, der har fået idéen om at tage på bryllupsrejse med Explorer of the Seas. Skibet myldrer med nyforelskede par, der har travlt med at udnytte Explorers faciliteter, men mest af alt har de dog travlt med hinanden.

 

Afslapning eller aktivitet

 

Skibets daglige program byder på servietfoldningskurser, bingoaftener, karaokekonkurrencer, musicals og andre ganske underholdende ting, og der er også mulighed for komsammen-aftener med andre nygifte, hvis man ellers skulle få nok af hinanden. Kort sagt, så er der på et krydstogt mulighed for at skabe livslange, internationale venskaber, men man kan selvfølgelig også vælge at holde sig for sig selv.

 

Mens Paul er med i en mindre golfturnering med de andre nygifte herrer, så ligger Paulette på en massagebænk i skønhedssalonen og bliver æltet godt igennem efter gårsdagens heftige riverrafting på Grand Cayman. Bagefter får hun lavet pedicure og manicure.

 

Eksotiske udflugter

 

 

Ud over havnen i Miami, hvor man stiger af og på, kommer man i land fire gange på et syvdages krydstogt. På enhver caribisk ø er der mulighed for bare at slappe af og ligge på de kridhvide sandstrande under de vajende palmer. Men udflugtsprogrammet tilbyder et hav af muligheder, hvis man ønsker en lidt mere aktiv ferie, og det gør de fleste krydstogtgæster.

 

 

Her er der også mulighed for endnu en forelskelse. Hun hedder Cometta, er 26 år og fra Jamaica. Hun er blød og evig glad, og så kysser hun gerne. Cometta er en delfin, som man kan få en lille times uforglemmelig svømmetur med efter turen op af Dunn’s River Falls. Dette vandfald er kendt fra utallige reklamer og kan bestiges af alle. Det er som at gå op af ujævne og nogle steder stejle trapper. Så man går hånd i hånd op til toppen.

 

 

Og hvilken sejrsfølelse man har, når man endelig står sjaskvåd på toppen og kan se langt ned af det smukke vandfald.

 

 

Ultimativ nydelse

 

Efter en tur på Dunn’s River Falls er Paulette og Paul glad for at komme tilbage til deres kahyt, og efter et bad nyder de et glas vin på balkonen, mens Explorer sejler langsomt væk fra frodige Jamaica.

 

Klokken 19:30 skal de være ved deres stambord i hovedrestauranten. Da Paulette og Paul ankommer til bordet, sidder Shanan og Brian der allerede og glæder sig til at fortælle om dagens Jeep Safari. I aften er madtemaet italiensk, og deres tjener Lloyd tager venligt imod bestillingerne. Efter de tre retter og kaffen går turen i teatret, hvor aftenens forestilling er en musical à la Broadway. Men inden da kan de lige nå en tur i Champagnebaren, hvor den tjekkiske kvartet spiller blid jazz. De to par snakker livligt om, at denne ferieform er den mest bekymringsfrie og luksuriøse, som de nogensinde har været på. Her er virkelig tid til at lege nyforelskede.

 

Det er en ganske almindelig aften på Explorer of the Seas.

 

• Bryllup&Fest rejste med Royal Carribean Cruise Line www.rccl.com

 

• turen gik til Miami, Haiti, Jamaica, Cayman Island, Cozumel i Mexico og Miami

 

• DSB rejsebureau arrangerer turen fra 12.795 kr. Prisen inkluderer fly t/r med SAS/ Lufthansa, en overnatning og 7 nætter i kahyt på verdens største krydstogtskib m/s Freedom, mad ad libitum 24 timer, ikke-alkoholiske drikkevarer og de fleste aktiviteter på skibet

 

• prisen inkluderer ikke alkoholiske drikkevarer, udflugter og aktiviteter på øerne

 

• se mere på www.dsb.dk/rejsebureau eller ring 70 13 14 15

 

• Valutaen er amerikanske dollars, men Visa og Mastercard accepteres overalt på skibet

 

• der er ombord mulighed for at shoppe taxfree alkohol, tobak og parfume. gaver og souvenirs købes bedst i land. her er kaffe, håndlavede træskærer-arbejder, malerier, tøj og smykker.

 

Tekst af Tina Splidsboel - Foto RCCL