Forside      Profil      Kontakt      Afstemning      Nyhedsbrev      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Sansefuldt bryllup - smagen

Smagen - den rigtigte bryllupskage

 

 

Et af højdepunkterne på bryllupsdagen er, når kagen skæres for. Den perfekte bryllupskage skal ikke bare smage godt, men også se flot ud.

 

 

På et af Københavns ældste konditorier ’La Glace’ bestemmer kunden selv, hvordan kagen skal se ud og smage. Men særligt en kombination er populær, fortæller førstedame på La Glace Malou Grønborg Nielsen.

 

 

"Vores specialitet består af mazarinbunde bagt på marcipan og smør, stænket med Grand Marnier og lagt sammen med orangetrøffel, måske med et lille lag af abrikosmarmelade," siger Malou Grønborg. La Glaces kagesammensætning er særligt god til bryllupskager, fordi kagen bliver skærefast og holder et stykke tid.

 

 

"Vores kage er meget nem at skære, så alle stykker bliver flotte. Kagen kan også tåle at stå lidt fremme blandt gæsterne, så alle når at nyde synet, inden den skæres for. Mange steder laver man kagen af fromager, men det kan godt være et problem, fordi den ikke holder så længe," siger Malou Grønborg.

 

 

"Kagen skal være flot at se på, og den skal smage godt. Kagen er et af dagens højdepunkter," siger Malou Grønborg.

 

 

Konditoriet Noisette i Vordingborg fortæller Edith og Ole Jellev om bryllupskagens historie. Traditionen med bryllupskager stammer fra England og startede i forrige århundrede. Når de engelske sømænd sejlede ud til kolonierne i Østen havde de nye frugter og spændende krydderier med hjem. Deres koner og kærester bagte så kager med frugterne og krydderierne som sømændene fik med, når skibene sejlede ud igen. For at kagerne skulle holde sig, lagde man frugterne i rom og kagerne blev overhældt med rom. Sådan blev den engelske plumkage til. På højtidsdage spiste familierne i England og sømændene på havet den samme kage. Derfor blev kagen symbol på troskab. Den mindede mand og kone om det troskabsløfte de gav hinanden, da de indgik ægteskab.

 

 

Kagen udviklede sig og man begyndte at bruge dem til bryllupper. Kagerne blev bygget op i højden, og de mere romantiske par begyndte at dekorere dem. Det er gammel skik at gemme en ring ( symbolet på lykke ), et fingerbøl ( symbolet på frugtbarhed) og en mønt ( symbolet på rigdom) inden i kagen – ligesom man gemte den øverste del af kagen til et års bryllupsdag eller til den første fødtes barnedåb.

Endvidere er det gammel skik, at en del af kagen bruges som en slags takkekort og sendes til de, som har givet gave, men ikke har været med til festen. På den måde får mange glæde af kagen. På et tidspunkt kom traditionen også til Danmark. Den danske version af kagen er som regel lettere end den engelske

For at gæsterne skal nyde synet af bryllupskagen, placeres den på et sted, hvor alle får mulighed for at se den, inden den skæres for, af bruden og brudgommen i fællesskab.

God appetit.