Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Sansefuldt bryllup - følelsen

Følelsen - kysset

 

På bryllupsdagen er man to. To i kirken, to der går rundt og hilser på gæster, får taget billeder, spiser, skåler og danser. Det giver dagen en helt særlig fornemmelse af at være forbundet, og forbindelsen forsegles med et kys. Først i kirken, senere til lyden af klirrende skeer på tallerknen og i løbet af natten i bryllupssengen. 

 

 

"Kysset er det tætteste, man kan komme på et andet menneske. Kysset får os til at forelske os i hinanden igen og igen," fortæller sexolog og samlivsterapeut Joan Ørting.

 

"Forelskelsen starter med et kys. Vi ved jo alle sammen godt, at hvis kysset ikke fungerer, så når vi ikke videre. I kirken markerer man starten på ægteskabet med et kys og sender også et signal om, at man vil fortsætte med at være forelskede."

 

 

Kysset symboliserer forelskelsen, fordi det er så nært. Alle fem sanser er i gang, fortæller Joan Ørting. Ved brylluppet er det som regel ’tantekyssene’ eller ’sommerfuglekyssene’, brudeparret laver foran familie og venner. Men hvis man kan se sit snit til det, anbefaler Joan Ørting, at brudeparret finder et stille hjørne og tager et godt, gammeldags tungekys.

 

 

"Det gode kys er det dybe kys med tungen.Så kan man lige komme tilbage i nuet lidt væk fra alle de andre og få mærket hinanden," siger Joan Ørting og forklarer magien ved et godt tungekys.

 

 

"I det øjeblik man tungekysser, aktiverer man nogle forelskelsesstoffer i munden, som man overfører til den andens mund. Så ser man pludselig partneren i et nyt lys og bliver mindet om, hvor dejlig han er. Det er tungekysset, der giver følelser og gør, at man hører sammen. Når man giver hinanden det dybe kys, er man i nuet." Det er desuden vigtigt, at brudeparret kigger på hinanden i løbet af bryllupsdagen, så man hele tiden husker hinanden, siger Joan Ørting.

 

 

Hun anbefaler, at man forsøger at bevare en god kyssetradition i hele sit ægteskab for at blive mindet om forelskelsen. Kysset er nemlig det første, der forsvinder, når forelskelsen forsvinder. Det er nemt nok at gå i seng med hinanden, men kyssets nærhed kan være svær at håndtere, hvis forelskelsen ikke er den samme. Til gengæld kan daglige tungekys være med til at bevare forelskelsen og her er stopuret et glimrende redskab, fortæller Joan Ørting.

 

 

"Så skal man simpelthen sætte stopuret til ti minutter, hive sin partner ind på divanen og kysse, indtil uret ringer," siger Joan Ørting.