Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Sansefuldt bryllup - duften

Duften – rosen

 

 

 

Bryllupsdagen er fuld af dufte, der er med til at skabe en ganske særlig stemning. Alt fra brudens parfume til duftelys til blomsterne i kirken, festsalen og i soveværelset kan være med til at gøre dagen speciel, fortæller duftdesigner Julia Kim. Men til det klassiske bryllup overtrumfer én blomst dem alle.

 

 

"Den store klassiske kærlighed er rosen," siger Julia Kim. Der findes mange slags røde roser, for eksempel den tyrkiske eller marokkanske rose. Den bulgarske rose er meget dyr, men også tung til den moderne, unge kvinde, mener Julia Kim. "Den tyrkiske er den klassiske, mens den marokkanske har mere temperament, mere ’senorita’, mens majrosen er mere yndefuld. Den marokkanske rose er min foretrukne," siger Julia Kim. Man kan vælge at blande sin rosenduft med et pift af citrus som bergamotteduften, der står for hjerte og energi. Blander man rosenduften med lidt appelsinblomst er det med til at fremhæve det mere uskyldige og rene, for eksempel til bryllupsnatten. Man kan også vælge en kombination, hvor man bruger rosenduften om dagen og duften af appelsinblomst i sit soveværelse til bryllupsnatten. Vil man have den mere sensuelle duft i brudesengen, kan man strø ylang ylang blomster ud over sengetæppet, som man gør på Filippinerne.

 

 

Det vigtige er, at man vælger en duft, der passer til ens personlighed, siger Julia Kim.

 

 

"Man skal ikke absolut dufte romantisk på sin bryllupsdag, det kommer an på, hvilke signaler man vil udsende, og hvilken påklædning, man har på."

 

 

Julia Kim forsøger altid at finde frem til, hvem hun laver duften til.

 

 

"Jeg beskæftiger mig med aromapsykologi, det vil sige personligheden i hver duft. Man kommer i forskellige stemninger, når man dufter til forskellige dufte. Duften siger noget om vores personlighed og sender forskellige signaler ud til omgivelserne."

 

 

Men duften er også ligeså meget til vores egen gavn, fortæller Julia Kim.

 

 

"Duften går ind gennem næsen og ind i vores nervesystem og hjerne. På den måde kan man gå ind og fremme bestemte aspekter, den kan for eksempel være afstressende, give mere energi eller øge koncentrationen."

 

 

Vil man have en totaloplevelse af en bestemt bryllupsduft, kan aromalamper være med til at give festrummet en særlig stemning. Hvis man tilfører aromalampen brudens duft, får gæsterne en særlig oplevelse. Salvie er også godt, da den virker opstemmende.

 

 

"Det er min champagneolie," griner Julia Kim. For brudeparret kan den bestemte duft, som bruden bærer på dagen, og som også findes i festsalen og sovekammeret og måske på bryllupsrejsen blive et dejligt minde, når man bærer den senere.