Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Personligt bryllup midt i budgettet

Christine Gradman, 35-årig butiksassistent i en børnetøjsbutik og Morten Zeuthen Nielsen, 37 år og leder af en børnehave. Parret fra Østerbro i København blev gift 23. juli 2005. Budget: 50.000 kr.

Christine og Morten havde kendt hinanden i tre år og var nybagte forældre, da Morten faldt på knæ nytårsaften 2005. Christine var ikke i tvivl om sit ’ja’ til Morten da han med en stor buket røde roser bad Christine om at blive sin for altid under desserten, da de to sad alene under desserten. Sønnen Jonathan sov sødt imens.

Parret havde et halvt år til at spare sammen i. De var godt klar over, at de ikke kunne smide sig om med penge, fordi de også kigger på hus. Heldigvis havde Christine barselsorlov og havde tid til at lave invitationerne, menukort og bordkort selv. Hun kreerede også selv en lille gavepose, der fungerede som bordkort, men var fyldt med små gaver som parfumeprøver, et stykke chokolade, et digt, panodiler m.m.

På grund af de mange hjemmelavede detaljer kunne parret prioritere penge på noget andet. De rendte for eksempel ind i et glimrende tremandsband foran supermarkedet ISO. Dem hyrede de for 5.000 kr. i tre timer – og de var alle pengene værd.

»Vi ville heller ikke bruge 100.000 kr. på én dag. For de penge kan vi jo rejse jorden rundt i et år,« siger Morten og sætter tingene lidt i perspektiv. Christine og Morten overvejede nøje alle muligheder indtil Mortens forældre tilbød at stille deres hus og have til rådighed.

Godt nok er Mortens forældres hus og have stort, men det kunne ikke rumme alle dem, de gerne ville have med.

»Vi var nødt til at begrænse os, og valgte at holde en bryllupsfest uden børn,« siger Christine. Derfor holdte parret en reception for børn og voksne i kirkens menighedshus. 80 mennesker troppede op til canapéer, sandwich vin og øl. Mortens forældre havde igen tilbudt, at de gerne ville stå for mad og drikkevarer, hvilket hjalp en del på budgettet. Mortens mor valgte selv at lave maden til de 58 gæster. Det blev til en fire-retters menu med fisketerrine til forret, foie gras, kold sommer flæskesteg med grøntsagstimbale og en skøn valnøddetærte til dessert. Parret var ugen forinden brylluppet flyttet ud til Mortens forældre for at hjælpe til med at sætte det lejede telt op, Christine syede selv de cappucinofarvede duge og dækkede op med det lejede service.

»Der var lidt stress i dagene op til, om nu ham der skulle sørge for bilen kom til tiden, om bandet dukkede op og alle mulige andre små bekymringer,« siger Morten. Men deres stress blev gjort til skamme, da alt gik som smurt på selve dagen. Selv Mortens mor kunne slappe af, da serveringspersonalet bestående af tre kunne klare sig selv.

Personligt præg

Christine og Morten sparede hvor de kunne. De havde noget arveguld, som de smeltede om til et par vielsesringe, som i alt kom op på 1.800 kr. De fravalgte en professionel fotograf og har alligevel over 700 billeder fra brylluppet, som venner og familie har taget.

»Vi er alligevel ikke til det der med at have et bryllupsbillede stående fremme i en guldramme. Selv om der er mange mindre gode billeder blandt de 700, er der også mange gode,« siger Christine.

Det var også en god veninde, der lavede blomsterne til bordet, brude- og brystbuketten. Christine ville på den ene side ikke bryde traditionerne med ikke at kaste brudebuketten. Men på den anden side, ville hun ikke af med sin smukke buket. Hvad gør man så? Så får man bare lavet to buketter. Én til kast og én til tørring derhjemme.

De er i bagklogskabens lys utroligt glade for, at de holdte brylluppet en Mortens forældres have.

»Det blev et meget personligt og stemningsfyldt bryllup,« siger Christine. Parret forklarer, at de var bekymrede for bordplanen. For de forsøgte at blande de to vennekredse og familier, som ikke kender hinanden særligt godt. Men endnu en gang var bekymringerne unødvendige – alle hyggede sig.

Det eneste der kiksede var, at Mortens lillebror, der stod for at videofilme brylluppet, havde glemt at slukke for kameraet i kirken. Han havde så heller ikke tænkt på ekstra batterier. Christine er ærgerlig over, at Mortens tale til hende ikke blev båndet.

»Det var så smuk en tale, der både var sød og personlig. Han sagde blandt andet, at jeg er en fantastisk mor,« siger Christine om ét af de største øjeblikke på dagen.

Under talen holdte både Christine og Morten stand, mens alle Christines veninder lod tårerne trille.