Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Billigt bryllup i bunden af budgettet

Gitte Lethvig, 33-årig folkeskolelærer og Johnny Lauridsen, 38 år og lagerarbejder. Gitte og Johnny fra Kastrup blev gift 3. juni 2005. Budget: 20.000 kr.

Gitte og Johnny havde kendt hinanden i helt præcis 10 år, da Johnny faldt på knæ for sin mangeårige kæreste. Fra den dag de blev forlovet, skulle der gå få måneder før brylluppet skulle stå. Parret havde allerede prioriteret, at de skulle have nyt tag på deres hus, og at de ville sammen med deres to børn på syv og to år skulle en tur til Italien samme sommer. De valgte ikke at lade et bryllup gå ud over opsparingen til tag og ferie.

»Derfor måtte vi holde et bryllup inden for de rammer det nu kunne lade sig gøre. Vi lavet et budget på, hvad vi kunne skrabe sammen i løbet af tre måneder, og det var så sådan cirka 20.000 kr. Mange par bruger meget tid på at finde ud af, hvilket koncept de ønsker, men det var jo nemt nok for os,« siger Gitte Lethvig.

Parret var grundet det skrabede budget rimeligt enige om rammerne. Der var ikke så meget at diskutere. Det skulle være et havebryllup hjemme hos dem selv, for de nærmeste 24 voksne og 11 børn. Derfor var hele planlægningsfasen også problemfri, fordi de ikke skulle tage stilling til konceptet og rammerne.

»Det var også meget vigtigt for os at skabe en god fest for børnene. De skulle kunne lege frit, gynge og grave i sandkasse, og det kan man jo ikke på en restaurant eller i et selskabslokale,« siger Gitte.

En ven skyldte dem en tjeneste og sørgede for, at deres terrasse blev overdækket af en plastikpresenning i tilfælde af regn. De brugte deres egne havemøbler og lånte resten af naboen. Gitte og Johnny brugte 3.300 kr. på et cateringfirma de tidligere har benyttet til en barnedåb. Også af hensyn til børnene valgte de en buffet. Maden var italiensk og bestod blandt andet af marineret oksemørbrad, lækkert italiensk brød, forskellige salater og kylling.

»Vi havde også selv sørget for en masse små frikadeller, fordi én af vores venner havde ønsket sig det,« siger Gitte.

Desserten var en let italiensk kage med creme og frugter.

Øl, vin og sprut var købt i supermarkeder, når de var på tilbud. Bryllupskagen var bestilt som en ’festkage’ i Bilkas bager.

»I stedet for at bestille en decideret bryllupskage bestilte vi en festkage til 20 kr. per person. Det gjorde det meget billigere,« siger Gitte. Kagen var formet som et hjerte, med deres navne skrevet på marcipanen og ligeledes pyntet med marcipanroser. Til kagen havde parret købt den billigste champagne de kunne finde og spædet op med en femtedel god ferskenlikør.

»Vi fik virkelig meget ros for den drink. Folk ville gerne have mere, men da der ikke var mere ferskenlikør måtte til stor ærgrelse de nøjes med champagnen,« siger Gitte.

Det lille budget gjorde, at Gitte måtte leje halvdelen af sin kjole. Corsagen har hun stadig, og den ser godt ud til cowboybukser. Johnny valgte at leje sit tøj.

Vennerne hjalp til

Gudfaren til Gitte og Johnnys søn var på dagen blevet hjemme fra kirken, for at tage imod maden og anrette den, samtidig med han tog sig af parrets to år gamle søn.

»Det var ikke noget, vi havde bedt ham om, det var bare noget han gjorde,« siger Gitte.

I det hele taget var brudeparrets venner og familie utroligt hjælpsomme. De var gode til at bede brudeparret blive siddende og nyde mens gæsterne hjalp lidt til.

»Det var bare en skøn dag. Jeg var høj uden at have taget noget. Alt kunne ske, og jeg ville bare grine af det,« siger Gitte om sit livs dag. Der var da også noget at huske tilbage og grine af. Da Johnny hentede bryllupskagen op fra kælderen, tabte han den på trappen.

»Det skabte en sjov stemning og gæsterne havde alligevel drukket en del, så de kunne hverken smage eller se forskel,« siger Gitte. Det er et sjovt minde fra deres bryllupsdag, de ikke vil glemme. Gitte opfordrer til, at man bare skal tage tingene med et let smil i stedet for at hidse sig op over en bagatel. Det ligger i hvert fald ikke til hende. Et andet minde er en sjov sang, som nogle af vennerne havde lavet, hvor gæsterne skulle rejse sig og putte klistermærkeflag på brudeparret. Flagene klistrer stadig fast på fliserne på terrassen.

»Det er en sød måde at blive mindet om ens bryllup,« siger Gitte, som håber, at flagene også er der næste sommer.