Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Stjernerne hjælper par på vej


 

 

Lige som ethvert menneske har et horoskop, kan man lægge et såkaldt parhoroskop. Det vil sige at man via en sammenligning af de to horoskoper finder de styrker og eventuelle svagheder, man har som par. På den måde bliver det lettere eller enklere at arbejde med de svagheder, der måtte være, for det er jo dem, der kan genere mest i dagligdagen. Men det gør det også lettere at få udnyttet de stærke sider, man har sammen.

 

Af Karl Aage Jensen, Astrologihuset

 

Som astrolog har man mange forskellige opgaver, idet alt, som har en begyndelse, også har et horoskop. Det vil sige, at man kan lave horoskoper for alt lige fra par, grupper og til virksomheder. Man kan også analysere sig frem til både fortidige og fremtidige vigtige perioder, selv om man naturligvis altid har sin frie vilje til at bruge dem, som man vil. Her skal vi se på, hvad et parhoroskop indebærer.

 

Parhoroskoper

Når man skal lave et parhoroskop, skal man bruge fødselstidspunkterne for de to parter. Ved at sammenholde de to horoskoper kommer der så at sige et helt tredje horoskop ud af det, nemlig det fælles. Der er altså tre horoskoper, man har at forholde sig til. På den måde kan man finde frem til, hvordan man er som par, og hvordan man virker sammen, både indadtil, udadtil og som helhed.

Resultatet skulle gerne være, at parterne både hver for sig og sammen har fået et redskab i hånden, hvor de bliver bedre i stand til at håndtere eventuelle udfordringer og svage sider hos sig selv og som par.

 

Stormfulde ægteskaber

Visse mennesker er disponeret for stabile, holdbare og rimelig uproblematiske parforhold. Men når man sammenligner horoskoper for f.eks. Madonna, Britney Spears eller Pamela Anderson og deres partnere, så viser horoskoperne også, at deres forhold er stormfulde og problematiske, men samtidig, at der findes en meget stærk fysisk tiltrækningskraft af næsten skæbnebetonet karakter parterne imellem. Hvis man tror på reinkarnation, er sådanne forhold karmiske. Det vil sige, at parret har et regnskab, der skal gøres op i dette liv på grund af nogle problemer, de havde i tidligere liv. Man kan aldrig løbe fra den lektie, man skal lære – højst udsætte den. Så det gælder om ikke at flygte, men at tage tyren ved hornene og få ryddet op for at kunne komme videre i (sam)livet.

 

Som sagt er der andre, hvis ægteskaber er stabile, og måske udefra set ret kedelige. Her handler det dog ikke om, hvordan det ser ud udefra, men hvordan parterne har det med hinanden og selv synes, de har det. Her kan det ofte være en helt anden beskrivelse, der kommer frem. Netop fordi nogle par har behov for mere stabilitet.

 

Kongehuset

Man kan ud over at sammenligne to partneres horoskoper opstille et horoskop for selve brylluppet. Nemlig der, hvor der bliver sagt ja. Et eksempel på et problematisk bryllupshoroskop er Joachim og Alexandras bryllup i 1995, hvor flere planeter stod uharmonisk. Også i de enkelte horoskoper kunne man se, at der senest omkring år 2000 ville begynde at opstå udfordringer i ægteskabet. Det endte som bekendt med en skilsmisse for tre år siden, hvilket ikke var overraskende set med astrologiske øjne.

 

Derimod er der meget mere bindemiddel i Mary og Frederiks horoskoper, for slet ikke at tale om Margrethe og Henriks. De kan naturligvis have deres udfordringer, men de står det igennem og får noget godt ud af det på trods af de problemer, der kan opstå i ethvert ægteskab.

 

Fordelen ved at bruge astrologien er, at man på forhånd kan se, hvilke udfordringer de enkelte ægteskaber i givet fald vil løbe ind i. Og det kan være betydningsfuldt at vide på forhånd, så man ikke lige pludselig står med et problem, som tilsyneladende er opstået ud af den blå luft – hvilket naturligvis aldrig sker i virkeligheden, det ser bare sådan ud. Der er altid en grund til, at problemer opstår, og der er altid en historik, som man bare ikke skænker en tanke, så længe glad forelskelse og bryllup er på dagsordenen. Men det bliver som sagt hverdag i ethvert ægteskab, og her kan astrologien træde til med rådgivning på forhånd. Man kan også hjælpe efterfølgende, men når problemerne har fået lov til at vokse og gro, bliver det ikke nemmere. Derfor er et horoskop som bryllupsgave en god og uforglemmelig gave.

 

 


Hvem passer jeg sammen med?

For tusinde år siden ville en astrolog sige, at partnere inden for de såkaldte elementer passer fint sammen. Det vil sige, at ildtegn passer sammen med ildtegn, jordtegn med jordtegn osv. Her skal det tilføjes, at ildtegn også harmonerer med lufttegn, og jordtegn med vandtegn.

Nu skal man bare huske på, at tiderne skifter. Hvor man i tidligere tider var afhængig af livsvarige forhold, stiller nutidens parforhold sig helt anderledes. Det er muligt at leve uden et livsvarigt parforhold. Nu handler det mest om tiltrækningskraften og kærligheden som bindemiddel. Dette har medført, at mere end hvert andet ægteskab ender i skilsmisse. Tallet er sikkert endnu større hvad angår dem, der lever sammen uden at være gift.

Nu om dage kræver den enkelte et kvalificeret modspil fra en partner, ellers kan det blive for kedeligt eller alt for lidt udfordrende for et moderne menneske. Derfor skal man ikke nødvendigvis følge de gamle regler med elementerne, men kun have dem i baghovedet, så man er klar over, hvor forskellige man i virkeligheden kan være.

 

Sammenligning af horoskoper

De fleste ønsker sig alligevel inderst inde et varigt forhold – med en "passende" mængde udfordringer, så det ikke bliver for kedeligt. Derfor stiller det flere krav til både parret og en moderne astrolog, når deres forhold sættes under lup. Man skal finde en kombination, der både er holdbar og udfordrende. Derfor kan det anbefales, at man bruger elementerne anderledes end før i tiden. Men vil man være mere sikker i sin sag, skal man lægge tre horoskoper: De to partneres og det fælles horoskop. Kun på den måde kan man finde de dybere perspektiver i forholdet.

 

De enkeltes horoskoper

Man kan i en mands horoskop tydeligt se, hvilken slags kvinde han tænder på. Men hun er ikke nødvendigvis den kvinde, han kan leve sammen med i et livslangt ægteskab. Det samme gælder naturligvis den anden vej rundt. Her må astrologen skelne, selv om det ideelle naturligvis vil være, at den man brændende forelsker sig i ungdommens vår også er den, man slår sig sammen med, danner familie, får børn og bliver gammel sammen med. Men vi skelner mellem det, kønnene tænder på hos hinanden, og det, der giver et mere stabilt bindemiddel på længere sigt. Der kan naturligvis aldrig udstedes et garantibevis for kvalitet og holdbarhed, men med et horoskop i hånden kan man komme langt hen ad vejen.

 

Horoskop som bryllupsgave

At give et horoskop i bryllupsgave er en af de mest personlige gaver, man kan give. Nogle vælger i tillæg til dette at lade en astrolog optræde som et indslag ved brylluppet. Når jeg selv optræder ved sådanne lejligheder, gør jeg det så kort som muligt på et positiv og konstruktiv måde, uden at afsløre dybe hemmeligheder og lignende. Det er samtidig en usædvanlig gave at give. Og for at alle gæster får noget med hjem, kommer jeg ind på de enkeltes tegns karakteristika på en let og underholdende måde.

 

Det mest dybtgående er naturligvis efterfølgende at komme til en personlig konsultation hos astrologen. Her kan man gå mere i detaljer, så man kan komme i gang med at rette op på eventuelle svagheder hurtigst muligt. Og vel at mærke drage omsorg for at udnytte de stærke sider, man sammen har. Det kan nogle gange gå i glemmebogen, især når ægteskabet begynder at blive til dagligdag.

 

Er du fra Mars eller Venus?

De planeter, man ser mest på i parhoroskoper, er Solen og Mars (de maskuline) og Månen og Venus (de feminine). Psykologen Jung var også astrolog, og han fandt, at ægteskaber, hvor Solen og Månen stod i harmonisk aspekt til hinanden, var de forhold, der holdt længst på den harmoniske måde. Nu om dage vil man se mest på Venus og Mars. Mange har læst om, at kvinder er fra Venus, og mænd fra Mars, og det er der virkelig en sandhed i. I en mands horoskop viser Venus, hvilken type kvinde, han tænder på. Og i en kvindes horoskop viser Mars, hvilken type mand, hun tænder på.

 

Men disse planeter kan stå harmonisk eller uharmonisk de to horoskoper imellem. Står de harmonisk, så vil romantikken ingen ende tage. Står de uharmonisk, er der stadig en kraftig tiltrækning mellem parterne, men det kan udvikle sig negativ, idet det så at sige kan blive for meget fysisk aktivitet og tiltrækning i forhold til de dybere, følelsesmæssige sider af forholdet. Det er ofte her, mænd og kvinder går skævt af hinanden, idet mænd har en tendens til at fokusere for meget på det fysiske i forhold til, hvad kvinder har behov for.