Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Anden gang er lykkens gang

Ina Bjerregaard-Carstensen stod brud i 2005. Det var anden gang, hun gav sit ja til ordene »til døden Jer skiller«. Alligevel skulle det da fejres, at hun sagde »ja« én gang til – denne gang til den rigtige. Der gik dog noget mindre ’bridezilla’ i den anden gang. I stedet var fokus lagt på et intimt bryllup med unik stemning og masser af kærlighed. 

 

En yndig brudekjole, fine invitationer, brudesko, bordkort, bryllupskage og en dejlig fest, var der også anden gang 41-årige Ina Bjerregaard, skulle giftes. Men anden gang trådte udstyr og postyr i baggrunden.

 

Ina Bjerregaard mødte den jævnaldrende Niels H. Carstensen på en forretningsrejse til London i 1999. Dengang var Ina gift og havde været det i syv år. Men ægteskabet kørte ikke, og det gjorde Niels’ forhold til sin samlever heller ikke.

 

Så da de to havde kendt hinanden i en uge, friede Niels – første gang. Men han måtte på knæ endnu et par gange, før det blev til et bryllup.

 

»Jeg vidste bare med det samme, da jeg så ham, at det var manden i mit liv. Men vi holdt lav profil de første par år af hensyn til eks’erne,« siger Ina Bjerregaard-Carstensen, der er selvstændig journalist.

 

Ina sagde sit »ja« for anden gang i 2005. Men denne gang til den helt rigtig mand i hendes liv. Niels H. Carstensen er også uddannet journalist, og arbejder som kommunikationschef i ejendomsmæglerkæden Home.

 

Stor forskel på 1. og 2. gang

 

»Når man er ligeså ’nyforelsket’ i sin mand seks år efter, man har mødt hinanden – det er sgu da en fest værd,« siger Ina.

 

Ina og Niels blev gift i august 2005. Brudekjolen var svagt rosa for at markere forskellen på første og andet bryllup. Men alt det der staffage, som Ina kalder det, var bare ikke vigtigt længere:

 

»Når man ved, at man har fundet manden i sit liv, så havde detaljer som den perfekte borddækning, blomster og bordkort og lignende en meget mindre betydning,« forklarer hun. Parret havde købt en særligt lækker Amarone-rødvin til den lækre gourmetmad. Festens fokus var ganske enkelt lagt på mad, vin og den gode stemning.

 

»Der var milevid forskel på mit første og mit andet bryllup. Første gang i 1992 havde vi også inviteret ’længere ud’, for der var selv forretningsforbindelser med,« forklarer Ina. Der var knap 100 mennesker til første bryllup, men Ina og Niels havde valgt at blot invitere de nærmeste 40 familie og venner.

 

Afslappet bryllup

 

»Jeg var også meget mere afslappet omkring hele planlægningen og arrangementet. Hvis noget skulle gå galt – nå ja, så tog man da også det med. Det var fløjtende ligegyldigt med alt det der udenoms. For mig var det bare vigtigt at fejre med de nærmeste, at vi vil være sammen resten af livet. Det var da et kæmpe statement,« siger Ina.

 

Familie og venner – og ikke mindst parrets i alt tre sammenbragte børn – tog brylluppet som en naturlig følge, af den blomstrende kærlighed, de havde været vidner til i årene inden brylluppet. Alle tog det seriøst og var glade for at fejre, at Ina og Niels havde fundet deres rette livsledsagere.

 

 

Ina mener, at der er alt for mange brude, der lader udstyret tage styringen.

 

»Fordi jeg i bund og grund var usikker på kærligheden til min første mand, så gik jeg langt højere op i de perfekte rammer om det perfekte bryllup,« siger Ina.

 

Hendes råd til kommende brude – om det er første, anden eller sidste gang man skal vies – er, at dæmpe lidt ned på al postyret og hurlumhejet omkring. Det kan hurtigt stresse og være en undskyldning for at ikke mærke ordentligt efter.

 

»Det handler jo i bund og grund om kærlighed og ikke pap, papir, kager og blomster,« slutter Ina.

 


 
Af Tina Splidsboel – Privatfotos