Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Tips til dit kjolekøb

Få succes med dit kjolekøb

Det skorter sjældent på kommentarer fra de mødre, svigermødre, veninder, søstre eller kollegaer, som er inviteret med den vordende brud på kjoleindkøb. Men de velmente råd skaber ofte unødvendig usikkerhed og forvirring.

Af Sinnet Ellehauge Haag

 

På film skal vidnerne i retssalen altid sværge at sige sandheden, hele sandheden og kun sandheden. Men skal man altid sige sandheden? Hvad nu hvis man synes, at bedstevenindens numse bliver lige lovlig stor i den brudekjole, hun har forelsket sig i? Eller hvad hvis man synes, at en rigtig brudekjole er hvid? Skal man så hviske det diskret til den vordende brud, når man ser ekspedienten nærme sig med en cremefarvet kreation?

 

Bettina Brændgaard er salgschef hos Lilly. I 15 år har hun fulgt et utal af kommende brude og deres ledsagere, fra de første indledende manøvrer, hvor de snuser rundt i butikken og lader sig inspirere, til den sidste afgørende prøvning før brylluppet. Og hun har nogle vigtige bud på, hvordan jagten på drømmekjolen undgår at udvikle sig til et mareridt.

 

 

Først og fremmest skal bruden højst medbringe to ledsagere, når hun skal vælge sin kjole. Hvis der er for mange, der giver gode råd, ender det let med vildledning i stedet for vejledning. Og så skal hun vælge rådgivere, som hun i andre situationer har følt sig hjulpet og støttet af. Nogen der kender hende godt og kan skille deres egne behov fra hendes. Det sidste er ikke nogen selvfølge. Mange ledsagere lader sig rive med og begynder at fortælle om "dengang JEG blev gift, bar jeg det smukkeste lange slør", eller "når det bli’r MIN tur, vil jeg helt sikkert vælge en cremefarvet og enkel kjole". - Det er selvfølgelig ikke ond vilje, siger Bettina Brændgaard. Men det er utroligt ubetænksomt. Og selvom det er fristende at hengive sig til sine minder eller drømmerier, så ER det altså den vordende brud det handler om – ikke ledsageren. 
 

 

 

 Hvad må det koste

 

Ud over at vælge sine ledsagere med omhu, så er det vigtigt at gøre sig klart, hvad kjolen må koste. - Nogen synes måske, det er pinligt at lægge ud med at tale om penge, siger Bettina Brændgaard. Men faktisk er det en stor hjælp for personalet at vide, hvilket prisniveau der skal rammes, for så kan vi koncentrere os om at fremvise den relevante del af kollektionen. Og der er ingen grund til at fortvivle eller give op på forhånd, selvom pengene er små. Bettina Brændgaard har hjulpet adskillige studerende og andre med begrænsede midler med at forvandle sig til de smukkeste brude. - Det er mennesket der spiller den største rolle, understreger hun. Gommen og gæsterne skal tænke: "Sikke en flot brud". Og det gør de, hvis hun stråler indefra, fordi hun er glad og selv føler sig smuk.

 

Bland størrelserne

 

Årets kollektion fra LILLY tager højde for, at kvinder er forskellige i højde og drøjde. Designerne har bevæget sig lidt væk fra de traditionelle kjoler og satser nu i højere grad på de todelte eller tredelte sæt. - Det er ikke usædvanligt, at en kvinde bruger størrelse 38 over taljen og størrelse 42 under taljen, forklarer Bettina Brændgaard. Derfor er det praktisk at kunne mikse en top og en nederdel i de rigtige størrelser, frem for at skulle sy ind og lægge ud i det uendelige. Det er ikke kun kvindernes forskellige faconer, der tages hensyn til i kollektionen. Det er også deres individuelle smag. Årets kollektion rummer et bredt udvalg af overdele, nederdele og yderdele, så bruden kan mikse sig frem til sin helt personlige stil. - Vores kollektion er designet, så der er noget for enhver smag, pengepung og størrelse, siger Bettina Brændgaard.

 

 

 

Godt begyndt halvt fuldendt

 

Medbring højst to ledsagere og vælg dem med omhu. Det skal være nogen, som formår at støtte dig i dine egne valg. Nogen hvis mening du har tillid til og sætter pris på.
Sæt god tid af i din kalender og vær udhvilet. Det er håbløst at træffe vigtige beslutninger, hvis man er stresset eller træt.
Det er en fordel, hvis du har gjort dig tanker om, hvordan dit hår skal sidde.
Vær velduftende og sørg for at have det pæne undertøj på. Du skal ha’ fremmede mennesker tæt på dig, og det er ikke rart, hvis du synes, du lugter af sved eller pludselig opdager, at du snuppede et par af din mands boxershorts den morgen, fordi du ikke havde flere rene trusser.
Læg gerne en diskret make-up.

 


 

Hvad klæder dig?

 

Hvis du er i tvivl om, hvilken type kjole du skal kigge efter, er det en god idé at lade ekspedienten guide dig til det rigtige valg. Det er hun uddannet til. Men salgschef hos Lilly, Bettina Brændgaard, giver her et par staldfiduser.

 

En fyldig barm skal ikke gemmes væk i en højhalset kjole. Det får den tværtimod til at syne større. vælg i stedet en kjole med udskæring – gerne så dyb at kavalergangen anes – og sørg for at støtte og løfte barmen med en god bh. En sports bh er Ikke en god bh i den sammenhæng.
Er du rund om maven, så er en kjole med et empiresnit lige under barmen en god løsning.
har du brede skuldre, så vælg en kjole med en blød og "smilende" udskæring.