Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Bruden bør ikke glemme at...

Brudekjolen


Brudekjolen er som regel hvid, da farven symboliserer renhed, uskyld, hellighed og glæde, men der findes ingen fast regel for, hvordan en brudekjole skal se ud. Det vigtigste er, at kjolen passer til sin brud. Trenden netop nu er med enkle og stilrene linier, og den hvide nuance spås at nærme sig det kridhvide.

 

 

 

Brudeskoene


Her er godt nyt til alle sko-glade kvinder, for dine brudesko skal være splinternye. De må aldrig gives bort, lånes eller smides ud. Der skal passes godt på dem, for går de i stykker, lider ægteskabet ifølge gammel overtro samme skæbne. Brudeskoene må i øvrigt ikke købes af gommen, da det siges, at bruden så vil løbe fra ham.

 

Noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt.

 

Bedst kendt er traditionen om brudens tilbehør, der skal opfylde hver deres kriterium.

 

Bruden skal bære noget nyt for at vise, at hun er på vej ind i en ny epoke af sit liv, noget gammelt for at vise at hun ikke glemmer sit gamle liv og noget lånt, som repræsenterer den familie eller omgangskreds, hun fremover bliver en del af. Bruden skal også bære noget blåt, da denne farve symboliserer troskab og bestandighed. Det har længe været brudens strømpebånd, som udgjorde den blå ting, men du kan også gå andre veje. De mere modige møder op i blå sko, men det er også en smuk trend at vælge smykker med blå perler til den store dag.

 

 

Brudesløret


Sløret kan være nyt, hvilket måske er en god idé, hvis din familie er tilhænger af skikken "saks og slør" (se nedenfor). I andre familier går brudesløret i arv, og det kan derfor nemt udgøre "noget lånt". At bære brudeslør er en af de ældste traditioner i brudens påklædning, og hvor det i nyere tid er symbolet på jomfruelighed og uskyld, var det helt tilbage i oldtiden skik, at en gift kvinde skulle tildække sit hår og ikke længere gå med det udslået.

 

Bruden skal ankomme som den sidste til kirken

 

 

Modsat gommen så kan bruden tage det roligt, når hun er på vej til kirken. Hun skal nemlig ankomme som den sidste, og til at sænke tempoet behøver bruden sin far. For efter ankomsten til kirken er det som regel brudens far, der på sin venstre side fører bruden op ad kirkegulvet. Bruden kan også føres af en anden mandlig slægtning.

 

 

Så snart kirkedørene åbnes, sætter orglet i med et præludium – f.eks. "Brudemarchen", og bryllupsgæsterne rejser sig. Bruden føres op til alteret, hvor gommen og forloveren venter. Oppe ved alteret sidder bruden og hendes far til venstre, mens gommen og hans far sidder til højre. Brudeparret skal begge sidde nærmest alteret.

 

Foto: Lilly