Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Et brag af en fest

Da Rikke og Jørgen Deutschbein Henk Jensen blev gift, skulle der festes igennem. Knap 100 mennesker fejrede brudeparret med et swingende live band til den lyse morgen. Rikke og Jørgen festede så meget, at bryllupsnatten blev inddraget og gemt til en senere lejlighed. 
 

Efter 14 års samliv, tre børn, fælles hus og firma synes 40-årige Jørgen Henk Jensen, at det var på tide at smede sig sammen med Rikke Deutschbein på 36 år. Dagen før nytårsaften år 2007 var Jørgen og Rikke ude at spise med hendes forældre og søster. Ved desserten hev Jørgen pludselig roser og en ring frem. Nu skulle det være.

»Mine forældre og søster var helt oppe at ringe, og jeg var selv noget overrasket og glad selvfølgelig. Nu havde jeg gået der og sukket efter et bryllup i flere år, men jeg havde efterhånden droppet tanken,« siger Rikke Deutschbein Henk Jensen, der sammen med Jørgen har tre børn i alderen ni til tretten år.

Så mange som muligt

Det var også Jørgen, der allerede forinden frieriet fandt sted, havde sat sig fast på bryllupsdaroen den 07-07-07. Parret blev viet i den lokale kirke – Kirke Såby Kirke ved Roskilde. Under vielsen, da brudeparret skulle knæle foran præsten, kunne Rikke pludselig kunne høre samtlige gæster grine. Hun forstod først senere hen hvorfor. Jørgen er stor FCK-fan og havde klistret et par FCK-mærker under skosålerne. Så var stilen lagt for den uformelle stemning, der gennemsyrede hele dagen og natten, hvor fokus var lagt fest og glæde med familie og venner.
 
 
Efter vielsen holdt Rikke og Jørgen en reception for 150 mennesker. Da parret er selvstændige og sammen driver et bygge- og malerfirma, har de derfor en kæmpe omgangskreds. Men da der ikke var plads eller råd til at invitere alle til fest, valgte de at holde en reception på Jørgens forældres terrasse, hvor bryllupskagen i fem etager blev skyllet ned med champagne.

Selve bryllupsfesten blev holdt på Hotel Comwell i Roskilde. De 98 gæster havde fået muligheden for at betale 250 kroner for overnatning inklusiv morgenbuffet på hotellet. Næsten alle gæsterne valgte at tage i mod tilbuddet.

»Det var i samme weekend som Roskilde Festivalen, så vi havde fået pruttet prisen på fest og overnatning lidt ned. For hotellet var jo ikke i sin samme ’pæne stand’, som det plejede at være. Men det var nu helt fint, og de fleste af os er jo alligevel tidligere festivalgæster, så vi er vant til mudder og støj. I det hele taget fik vi handlet lidt hist og her,« siger Rikke.

Parret havde på forhånd ikke lagt noget budget for brylluppet. Men de endte med at bruge 125.000 kroner på hele fornøjelsen. De forsøgte at spare, hvor spares kunne for at få så mange gæster med som muligt. Men alligevel blev der ikke sparet på noget.
 

Bandet var vigtigt

»Min kjole var super flot og kostede kun 4.000 kroner hos Lilly. Jeg havde fået syet et bordeaux underskørt, fordi det ikke skulle være så ’pussenusse-agtigt’. Det var festen, der var det vigtige, så for mig var det ligegyldigt med en eller anden designerkjole, der kunne gå i arv,« siger Rikke.

Rikke og Jørgen havde heller ikke lejet sig til bryllupskørsel. I stedet blev parrets egen bil blev shinet op til anledningen.

Én ting Rikke og Jørgen var enige om: Der skulle ikke spares på musikken. Så live-musik skulle der til. Ikke alene havde de hvervet en klaverbokser til at ’klimte’ lidt under middagen, men de havde også hyret et soul/funkband, Soul Addicts, til at få gæsterne ud på dansegulvet. Og det lykkes. Soul Addicts spillede musik à la The Commitments, der var fremme i halvfemserne med nyindspilninger af soulklassikere som eksempelvis Mustang Sally.

»Det var bare det fedeste band. Og selv de gamle var ude og danse. Bandet var ligeglade med, hvor lang tid de skulle spille. Selv da vi fik natmad klokken fire, spillede de stadig,« siger Rikke.

Klokken halv seks smed brudeparret håndklædet i ringen sammen med de sidste gæster. Rikke og Jørgen gik op i deres suite, hvor der ventede champagne og rosenblade. Parret var så trætte, at da Rikke havde fået smidt alt sit bryllupsudstyr tyve minutter senere, dejsede de begge om for at stå op knap to timer senere.

»Bryllupsnatten gemte vi til en anden dag,« griner Rikke.

Alle gæster var inviteret til morgenbuffet klokken otte. Her pakkede Rikke og Jørgen gaver op foran gæsterne. Ud over lidt økonomisk hjælp fra forældre og svigerforældre, fik parret et rejsegavekort på 10.000 kroner af Jørgens søster, en græsslåmaskine, bestik, tallerkener og meget andet.

Gaver var der nok af, men de var ikke det vigtigste. Langtfra.

»Det bedste ved hele brylluppet var, at vi havde en skøn fest, hvor hele vores familie og alle vennerne var samlet og hyggede sig. Jeg ville gerne have købt otte timer mere af det døgn,« siger Rikke.

TIPS

Sådan gjorde Rikke og Jørgen:

  • De sparede på udstyret omkring brylluppet for at kunne købe så mange kuverter som muligt. Jo flere gæster, der kunne komme med, jo bedre
  • Efter vielsen holdt de en reception for bryllupsgæster og bekendtskaber, som ikke var med til festen. Her valgte de at spise bryllupskagen, og dermed slap de for stressen med at skulle spise kage inden midnat, som traditionen siger
  • De prioriterede live-musik for at sætte gang i dansegulvet. Og det virkede
  • Gæsterne fik mulighed for at overnatte på hotellet, hvor festen blev holdt. Således kunne gæsterne følge med i udpakningen af gaver, som der ikke var tid til ved festen
  • De forsøgte at forhandle gode priser med hotel, mad, band og hvor de end kunne. Det har sparet dem for flere tusinde
     
    Af Tina Splidsboel – Fotos: Erling Petersen