Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Bryllupsrejse til de eventyrlystne: Lej din egen tropeø

Forestil dig følgende billede: Bare jer to. Helt alene på jeres egen tropeø. I bruger dagene på at kigge hinanden dybt i øjnene og nyde solen og det turkisblå hav. Det må være definitionen på en bryllupsrejse. Og det er muligt at få på Oravae Cottage på Salomonøerne.

bryllupsrejse saloman

Af Natasja Gosch - foto: Natasja Gosch & Oravae Cottage

Salomonøerne består af mange tusind øer. En af dem hedder Sepo. Den ligger ti minutters sejlads fra Salomons næststørste by Gizo.

Ved ankomst står Naomi og Patson og tager imod os med friskpresset limejuice. Det første de spørger om er, om der er noget, vi ikke spiser. Vi kigger på hinanden, og jeg tænker straks ”er det pinligt at sige, at jeg ikke kan lide bananer?”. Det er det ikke. Naomi og Patson står nemlig for at lave alt maden, og de vil gerne sikre sig, at vi kan lide alt, hvad de serverer. De står også for alt rengøring. Ja, faktisk står de for det hele. Det er nemlig dem, der ejer øen og Oravae Cottage.

Spartansk og autentisk

Oravae Cottage består af to sivhytter. Den store hytte, hvor der kan overnatte seks mennesker og den mindre hytte til to personer. Den store indeholder - udover et soveværelse - et køkken og et toilet, en stor opholdsstue og en ligeså stor veranda placeret oven på vandet.

Om du vil bo i den store eller lille hytte er helt op til dig. For Oravae tager kun imod et enkelt selskab ad gangen. Naomi og Patson vil nemlig gerne bevare stemningen om at være på en øde ø.

Indretningen i hytterne er autentisk, men med et kvindeligt præg. Forstenede koraller og kringlede grene fra øens baghave pryder vægge og lofter som naturligt kunst. I skarp kontrast står de skriggule myggenet. Om man er til skriggul eller ej - myggenettene er gode at have, da en sivhytte ikke kan holde alle myg ude.

Nyd livet

På Oravae er filosofien, at man skal opleve den rigtige Salomon-stemning. At lave så lidt som muligt og bare læne sig tilbage og nyde livet.

Den store veranda indbyder til at læse bøger, nyde udsigten og kigge hinanden dybt i øjnene, hvis det turkisblå vand altså ikke indbyder til snorkling. Koralrevet lige uden for Sepo er sundt og livligt, og der er ikke den fisk, du ikke kan se. Det er bare at stikke hovedet ned.

Hjemmelavet mad hver dag

At bo på en øde ø vil ofte betyde, at maden er derefter. Men ikke på Oravae. Naomi tager på markedet hver dag, og går op i at lave måltider med lokale råvarer. Det betyder, at det er de mest friske råvarer, man vil se på tallerkenen. Hvis der er hummer på markedet, bliver de serveret i en lækker krydret sovs af kokosmælk. Det kan også være kylling, langtidsstegt i en stenovn eller måske en karryret med friskfanget fisk. Intet måltid er ens - kun hvis du da selv skulle bede om det.

Også morgenmad og frokost er frisklavet lige inden det serveres, og disse måltider er ligeså spændende og lækre som aftenmåltiderne.

Det er sjældent, man får mulighed for at bo på en øde ø som Sepo. Helt øde er det dog heller ikke, da både Naomi og Patson bor der. Men illusionen består. Der er ingen anden underholdning på Sepo, end det man selv finder på. Og det skulle da nok ikke være så svært, når man er på bryllupsrejse på en øde ø?

Fakta generelt:

- For at komme til Salomonøerne skal du flyve til Australien og videre derfra til hovedstaden Honiara. Derfra flyver du til Gizo, den næststørste by i Salomon, og der bliver du hentet af Naomi og Patson fra Oravae Cottage.

- Salomonøerne har deres egen kurs, men på Oravae regnes der i Australske dollars. 1 AUS dollar er ca. 5,5 kr.

- På Salomon er der i øjeblikket malaria. Det betyder, at man skal spise malariatabletter. Tjek for yderligere vacciner med jeres læge.

Fakta om Oravae Cottage:

- Tjek deres hjemmeside http://www.oravaecottage.com/ hvor I kan booke jeres besøg. I kan også se, hvornår øen er ledig, så I kan planlægge jeres bryllupsrejse i god tid.

- På Oravae er det afslapningen, der er i fokus. Men de arrangerer også flere ture. I kan fx komme til et af de andre resorts en aften, hvis I vil have en drink og møde nogle andre mennesker. Eller I kan blive sejlet rundt og se nogle af de andre øer. Der er masser af muligheder, I skal bare spørge Naomi og Patson. Hvis der er større ting, I har lyst til, så skriv en mail til dem på forhånd.

salomon9IMG_7992