Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Velkommen

Læs Bryllup&Fest . Køb det i kioskerne eller læs det online her. Se 2019-udgaven ved at klikke på nedenstående:

Dit ja starter på nettet

Noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt – og nu også noget digitalt! Når du skal giftes, skal du huske at have styr på det digitale papirarbejde inden vielsen. Ægteskabserklæringen skal udfyldes på nettet.

 

Invitationer, bordkort og taler. Papirarbejde er der nok af, når der skal planlægges bryllup, men ikke ægteskabserklæringen.

Du og din partner skal udfylde den forudgående ægteskabserklæring på nettet. Det gælder, hvad enten I skal vies på rådhuset, i folkekirken eller i et andet trossamfund.

Ægteskabserklæringen gør kommunen i stand til at vurdere, om du og din partner opfylder betingelserne for at blive gift: At I fx begge er myndige, ikke er i nær familie og ikke allerede er gift til anden side.
Sagsbehandlingen varierer fra kommune til kommune, men tager typisk op til to uger. Gå derfor ind i god tid, og udfyld ægteskabserklæringen på www.borger.dk/giftes.

Din kontakt med det offentlige starter på nettet

Danmark har sat fuld kraft på den digitale omstilling. Med udgangen af 2015 skal 80 pct. af den skriftlige kommunikation med det offentlige foregå digitalt. Det betyder en hurtigere og mere fleksibel service, når du skal i dialog med de offentlige myndigheder – og du slipper for lange køer i den døgnåbne selvbetjening.

Det er ikke kun i forbindelse med ægteskab, du skal gå på nettet. Du kan fx også vælge læge, anmelde cykeltyveri og indtaste din skat på nettet.

Borger.dk er din indgang til det offentlige. Her finder du information og betjener dig selv hurtigt og sikkert.

Fakta:

Få styr på ægteskabserklæringen i en fart
-  I skal udfylde ægteskabserklæringen senest to uger før vielsen.
-  Gå ind på www.borger.dk/giftes
-  Den ene af jer udfylder erklæringen og oplyser email-adressen på den anden.
-  Den anden modtager et link til underskrift med NemID.
-  Kommunen udsteder en prøvelsesattest til jer, som I skal aflevere til vielsesmyndigheden. Hvis I skal giftes hos kommunen, bliver                   prøvelsesattesten ikke udleveret.
-  Når I bliver gift, kan I tage hinandens mellem- og efternavne. I kan søge om navneændring på jeres bryllupsdag ved senest 15 dage før brylluppet at søge på www.borger.dk/navneændring