Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Bord dæk dig, Royal Copenhagen

Det kræver omtanke, fantasi og mange overvejelser, når bryllupsbordet skal dækkes og pyntes. Hvilke farver ønsker I skal være gennemgående? Skal temaet være romantisk, klassisk eller enkelt og stilrent? Mulighederne er uendelige. Bryllup&Fest har talt med visual merchandiser Christina Harritz Poulsen fra Royal Copenhagen og inspirerer dig her igennem bryllupsbordet.

Af Solveig Høgh – foto: Royal Copenhagen

Stemning - Start med at finde ud af, hvilke stemning I ønsker, der skal være til festen. Skal den være formel eller afslappet? Man afspejler i boddækningen, hvor formel man er, og hvor formelt man ønsker, det skal være. Sætter gæsterne sig til et bord med fin hvid dug, fire knive og gafler i sølv, fint porcelæn mm., signalerer det noget formelt, frem for et bord med en hørdug, haveblomster og et miks af porcelæn og farver på bordet der signalerer en mere afslappet stemning.

Tema – Det kan være en god idé at have et gennemgående tema på bordet, da det skaber et flot helheldsindtryk. Temaet kan være alt fra hvidt tema, til afslappet havetema, naturligt tema, en farve, årstiden mm. Kun fantasien sætter grænser. Skab en rød tråd gennem invitation, kirkeprogram, bordkort, menukort, servietter osv. Det kan være med en farve, der er gennemgående, en blomst, et symbol osv.

Tænk over, hvad der inspirerer jer til at sætte jer ved et festbord, og hvad der gør det indbydende. Brug farver, blomster og sjove detaljer som fx sjov pynt bundet om servietten eller en lille gavepose, der gør gæsterne nysgerrige. Skab dybde og varme på bryllupsbordet ved at bruge naturen til at skabe nogle fine detaljer. Vær ikke bange for at bruge forskellige materialer med forskellige overflader. Både mos, kogler og grene kan skabe en elegant stemning, når det sættes sammen med noget porcelæn.

Gør borddækningen så personlig som mulig, ved at få nogle detaljer med der betyder noget for jer som par. Det kan være blomster, farver, former, symboler eller noget fra generationerne i familien. Leg med detaljerne, og brug dem enten som en del af blomsterdekorationerne, på bordene, rundt om servietterne, på eller under tallerkenerne mm.

Skab dybde og niveauer i bordet, så du både arbejder i forskellige højder og bredder. Husk dog, at gæsterne skal kunne se over på den anden side. Lysene behøver ikke kun være fyrfadslys eller i samme højde. Og det samme gælder blomsterne, da det nemt kan blive meget voldsomt med store runde buketter og dekorationer.

Mix og Match - Står I selv for leje af service gør det ikke noget, at I ikke har et helt stel, der matcher. Faktisk er det super trendy at mikse forskellige stel, så længe du sørger for at skabe en rød tråd, så det ikke ser tilfældigt ud. Brug fx dit eget Royal Copenhagen porcelæn, og lån af venner og familie. Miks fx med enkle og helt hvide tallerkner eller farverige tallerkner til at skabe kontrast. Har I 20 forskellige tallerkner, så brug dem, men lad det hel være forskelligt, så det bliver temaet.

Genbrug er hot! - Tænk over at bruge nogle ting til borddækningen, I måske kan bruge bagefter. I stedet for en fin hvid dug kan I fx finde en lækker hørdug, som også kan bruges i hverdagssammenhænge bagefter. Er stellet klassisk og fint, kan I bryde det ved at anvende gamle vaser eller vandkarafler som vaser. Stofservietter er lækkert frem for papir. Find nogle, der passer til dugen, og bruger du hørdug og -servietter, kan du nemmere anvende det efter festen til hverdagsbrug.