Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Brudebuketten – dit livs buket

 

 

Brudebuketten er det ultimative kærlighedssymbol og et uundværligt accessory, der er en del af brudens outfit.Du vil nok aldrig få en så speciel og smuk buket som din brudebuket, og udover at den skal være smuk, skal den også understrege brudens skønhed. Bryllup&fest har talt med blomsterdesigner Annette Von Einem, der har specialiseret sig i at designe unikke og ekstraordinære buketter og dekorationer til bryllup og fest.

 

 
Af Solveig Høgh
 

Jeg træder ind i Annette Von Einems skønne lokaler, beliggende i hjertet af Frederiksberg, og bliver mødt med smil og fantastiske billeder af nogle af de kreationer og buketter, som Annette har designet. Det er ikke en typisk blomsterbutik, hvor du kan bestille dagens buket. Der er faktisk næsten ingen friske blomster, og du kan ikke købe blomster og tage med på farten.

 

 

Hos Annette Von Einem kan du derimod gå ned og bestille blomster til alle tænkelige og festlige lejligheder. Da hun ikke skal bruge tid på at betjene kunder, der løbende kommer ind, er der tid til, at I som par, eller gom i ro og mag, kan blive guidet til den rigtige brudebuket eller sammensætte hele blomsterløsningen til jeres bryllup.

 

 

 
Hvad er det helt specielle ved en brudebuket frem for en almindelig buket?
Det fine detaljerige brudebinderi og at buketten bliver skabt til bruden. Til hendes kjole og helt i hendes stil. Det er den helt personlige buket.
 
Hvad inspirerer dig til dine designs?
Detaljerne i blomsten. Det kan fx være bagsiden af en ornitogalum arabicum. Her er farvespillet helt unikt, og det tilføjer et design udtryk.
 
Hvad er brudebukettrenden i 2014?
Tendensen drejer sig ikke så meget mere om blomst eller farve. Buketten er brudens smykke, og det handler meget mere om at skabe det unikke udtryk, og at buketten matcher brudens stil og kjole.
 
Stil og størrelse – hvilke muligheder er der, og hvad skal man gå efter?
Bukettens størrelse bør være i harmoni med kjolens størrelse og facon, og farverne enten afstemt eller med kontrast.
 
Blomster i håret? Hot eller not?
Så hot! Brug meget gerne blomster som smykke i håret fremfor et diadem. Det er super fint, elegant og giver et helt unik udtryk.
 
Og hvad med Knaphulsblomsten?
Den skal først og fremmest matche brudebuketten, og den må meget gerne få et ekstra pift. Det bliver helt specielt, hvis parret har deres egen blomst, som ikke indgår i resten af blomsterarbejdet.
 
Gode råd til gommen der skal vælge den rette buket?
Hvis brudgommen kommer alene, så beder jeg ham altid sørge for, at bruden sender mig et billede af hende og hendes kjole. Derudover er det en god idé, at han kigger på min hjemmeside og andre billeder af buketter på nettet sammen med den kommende brud, så han bedre kan fornemme, hvad det er, bruden godt vil have. Det skaber et godt udgangspunkt for de bedste resultater. Mange par gradbøjer dog traditionen og kommer sammen ned til mig. Fordelen ved dette er, at jeg får en fornemmelse for bruden. Er hun høj, slank, bred, har kort hår, langt hår osv. Vi snakker sammen alle sammen, og jeg beder bruden vise mig et billede af kjolen. Herefter sender jeg bruden ud, så gommen og jeg kan tale om buketten. På denne måde er der stadig hele overraskelsesmomentet, hvor bruden ikke ved, hvad det endelige resultat bliver.
 
Hvornår skal buketten hentes?
Jeg har altid mit brudebinderi klar til afhentning kl. 10 på dagen. Jeg anbefaler at gommen, bestman eller hvem der nu henter, afhenter buketten så bruden kan nå at få den, før hun kommer til kirken. Mange får den først i våbenhuset ved ankomst og kan blive helt overvældet og har ikke øvet sig i at holde buketten korrekt.
 

 

 

Tips fra Annette Von Einem - Sådan vælger du den rette brudebuket.
  • Tag blomsterdesigneren med på råd. Fortæl om kjolen, festen, farverne og om der er specielle features. Fx kan en buket bindes, så den fremhæver en detalje i kjolens design
  • Tjek altid om bruden har en yndlingsblomst eller farve
  • Spørg hende altid om hendes ønske, få gerne et print, udriv eller andet til blomsterdesigneren, der skal binde buketten
  • Husk altid at få bruden til at sende et foto af hendes kjole
 
 
Tip – sådan holder du buketten
Undgå at holde stramt med begge hænder foran brystet, det ser meget anspændt ud, og du kommer nemt til at ligne en luciabrud. Hold buketten lidt ude i siden ved hoften eller stik en tommeltot i navlen og hold buketten i denne højde.