Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Bryllupshår

 

 

 

 Først og fremmest…

"Kig på kjolen og ansigtsformen, og føl efter, hvad du har det godt med til hverdag. Har du altid håret nede eller i en hestehale? Man skal ikke føle sig alt for anderledes på sådan en dag, så man ikke kan kende sig selv på billederne," lyder Camillas bedste råd. Det samme gælder med makeuppen, som skal gå i spænd med frisuren. "Pas på med at skeje helt ud. Hvis du er vant til at bruge meget makeup til daglig, skal du også gøre det til dit bryllup. Hvis du intet har på normalt, er det bedst med en lækker, naturlig makeup. Du skal ikke være noget helt andet, end du er," understreger Camilla. Du skal tværtimod kunne kende dig selv på billederne.

 

 

 

 

 

 

Hårtrenden bliver at bruge dit eget hår

Om håret skal være højt og renfriseret eller løst, blødt og romantisk er et stilmæssigt spørgsmål. Det er meget individuelt, hvad der passer til lige præcis din kjole og ansigtsform. Camilla ser dog i høj grad, at trenden generelt går mod, at man bruger sit eget hår til at lave frisuren i stedet for at overdænge det med headpieces. Hun bruger selv mere og mere brudens eget hår til at lave effekterne i frisuren. Det kan eksempelvis være ved at lave fletninger, der bliver trukket i forskellige mønstre, lave kurveflet i eget hår eller ved at lave roser ud af håret.

 

 

 

 

 

 

Når du skal vælge, hvordan håret skal sidde, er der mange ting, du skal tage højde for. Skal det være opsat eller løst? Krøllet eller glat? Bryllup&Fest har talt med frisør og makeupartist Camilla Obenhausen, som har delt ud af sine erfaringer, så du kan blive hjulpet på vej til at vælge den rette frisure. Så læs med, og lad dig inspirere.

Af: Louise Bangslund

 

Headpieces er dog stadig hyppigt brugt. Hvordan man vælger at bruge dem, er en smagssag. "Rigtig mange går efter friske blomster og små hatte på skrå med slør i. Jeg kunne godt tænke mig endnu mere hatteslør, hvor sløret sidder fast i en lille hatteform – hatteformen kan godt være lavet ud af friske blomster eller brudens eget hår. Det behøver ikke nødvendigvis være en ’rigtig’ hat," siger Camilla. Når det kommer til brug af blomster som headpieces, er Camilla mere til orkidéer end de klassiske roser og sølvperler, som hun siger: "Hvide eller røde roser og brudeslør er lidt gammeldags. Hvis man bruger anderledes blomster som fx orkidéer, behøver det ikke være sådan, at man sætter en orkidé midt i det hele, og så er det det. Man kan sagtens lege med det og være lidt kreativ."

TIP Brug altid et ulige antal blomster eller headpieces, da det skaber en ro i øjet

 

Frisurer og kjoleform

Håret skal passe til kjolen og omvendt. Derfor skal du først begynde at gøre dig tanker om håret, efter du har valgt kjolen. I overvejelserne omkring hvilken frisure der vil gå godt til kjolen, handler det ifølge Camilla om at gøre sig klart, hvor meget man gerne vil vise, hvor meget slør man har på, og om man vil have sløret på hele aftenen. Som udgangspunkt anbefaler Camilla opsat hår, hvis du er lav, og mere eller mindre løsthængende hår, hvis du er høj. Og så skal du ellers gøre det modsatte af kjoleformen: "Generelt gælder det i forhold til kjoler og frisure, at man kører lidt modsat af, hvad man har på med håret. Men hvis du har en superstram kjole på, kan det dog også være knaldflot med stramt opsat hår," siger hun.

 

 

 

Frisure og ansigtsform

Lige så vigtigt som det er, at kjoleformen og udskæringen passer til frisuren, er det, at håret går godt til ansigtsformen. Der findes mange forskellige ansigtstyper, og her får du Camillas gode råd til, hvad du kan gøre med håret, alt efter hvilken af de følgende hovedkategorier du falder indenfor.

 

Om Camilla:

Camilla laver en masse jobs inden for showbusiness og har bl.a. arbejdet med Caroline Henderson, Malene Schwartz og Kanye West. Senest har hun arbejdet på tv-showet Big Brother.

 

Headpieces holder stadig