Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

De bedste råd fra bryllupsarrangøren

 

 

 

 

 

 

Blomster, borddækning, brudekjole… Listen over ting, der skal arrangeres forud for den store dag, er lang og kan virke uoverskuelig. Så hvordan kommer I bedst i gang med planlægningen? "I princippet skal man komme i gang med det samme, når der er blevet friet." Sådan lyder det fra bryllupsarrangør Bill Holmberg, som er ekspert i kunsten at arrangere bryllupper. Bryllup&Fest har fået hans bedste råd til en vellykket planlægning.

 

Af: Louise Bangslund

 

 

Hvordan kommer man i gang?

Holmbergs første og bedste råd er at komme i gang med det samme, så snart der er blevet friet. Husk, det ikke er for tidligt at starte et år før – tværtimod! "Man skal få fingeren ud og forberede, forberede, forberede," siger han. "Checklisten er lang, og det er noget af en teaterproduktion at planlægge et bryllup. Det er vigtigt, at man finder ud af stilen, hvordan man vil fejre sig selv som par. Man skal huske på, at det er ens egen fest, ikke alle andres." Det er vigtigt at starte ud med at sætte rammerne for festen: Hvad er budgettet, hvor mange skal med, hvilken stil skal det være? Når først man ved, hvad man vil have, kan man gå i detaljer.

 

 

Hvad er det vigtigste at få styr på først?

Det er vigtigt at være på forkant med at få booket kirke og location. Holmberg har erfaring med, at mange steder kan være booket år frem. Især hvis I har ønsker om en helt bestemt kirke eller præst, skal I sørge for at være ude i god tid og sætte en dato, så I kan få booket stederne. "Budget, dato og location, det er de tre første ting, man skal få gjort. Så kan man tage fat på, hvor mange der skal inviteres, kreere invitationerne og fortsætte gennem 100-punkts checklisten," siger han.

 

 

Hvad kan vente til sidste øjeblik?

"En god bordplan er det sidste, man får gjort. Og så øve brudevalsen. Det kan være en måned før, man starter på den." Generelt er Holmbergs bedste råd dog at få gjort så meget som muligt hurtigst muligt. Det er en god idé også at komme hurtigt i gang med kjole og jakkesæt, da det tager tid at finde det rigtige, og først når kjolen er fundet, kan I gå i gang med at finde ud af, hvordan håret så skal være. Her skal I også huske at sætte tid af til en prøveopsætning en måneds tid før brylluppet.

 

 

Hvad skal man minimum regne med som budget?

"Man skal gøre sig en idé om, hvor ambitiøs man vil være. Men som tommelfingerregel er det minimum 1.000 kr. pr. gæst. Og så kommer kjole og alt muligt andet oveni, så det kan nemt komme op på 1.500-2.000 kr. pr. gæst. Man kan godt regne med over 100.000 kr. endeligt" er Holmbergs vurdering. Han pointerer dog også, at det nemt kan gøres billigere, og at det handler om at få banket et ordentligt budget på plads. "Man kan spare med gæstelisten; hvor stort eller lille et bryllup man vil have. Har man en kæmpe baghave, kan man gøre det der og så have et telt og selv arrangere det hele. Ellers skal man bruge pengene på at rejse til Thailand og så bare blive gift på en strand," siger Holmberg.

 

 

Hvordan kan man prioritere?

"Det handler om budgettet. Er det en nødvendighed? Se, hvad det koster. En blomsterbuket koster 100 kr., men en brudebuket koster pludselig 1.000 kr." Det handler ifølge Holmberg i bund og grund om at overholde jeres budget, når I vælger alt fra dekoration til fyrværkeri. Husk, at der findes en helt særlig løsning til ethvert brudepar. Beslut jer for, om det er vigtigst at have fuld gæsteliste og så flytte location, eller om I hellere vil skære i gæstelisten og så prioritere den rette location. I kan også vælge at udskyde brylluppet, så I har mere tid til at spare op. Der er mange måder at skabe plads i budgettet, hvis blot man er kreativ.

 

 

Hvem skal med?

Hvem, der skal med, kommer meget an på, hvordan I er som par, og hvor stort et bryllup I vil have. "Man skal blive enige om, hvor langt man vil invitere ud, hvor mange fætre og kusiner der skal med, eller om man hellere vil have nære venner med. Men det er meget forskelligt, hvad man føler sig forpligtet til," lyder det fra Holmberg.

 

 

Hvad er den største faldgrube?

"Ikke at kunne give ansvar fra sig. Det er ligesom det, vi kalder bridezillas, der er så utålelige og askegrå i ansigtet til deres eget bryllup, fordi de ikke har kunnet uddelegere ansvar til andre. Man skal fralægge sig noget ansvar. Det er derfor, man har en forlover, brudepiger og alt det. Man skal ikke stå med det hele selv," siger han. At give slip på noget ansvar er også en del af Holmbergs råd til, hvordan man kan få sin kommende mand til at deltage i planlægningen. I skal sørge for så vidt muligt at dele ansvaret imellem jer. "Man skal sørge for at følge op på hinandens opgaver. Mange gange er kvinder mere ambitiøse end mænd, men man skal sørge for at uddelegere det."

 

 

Hvad får man ud af at hyre en bryllupsarrangør?

"Man får know-how, ekspertise og kontakter," siger Holmberg. Ved at bruge en bryllupsarrangør, som er en forholdsvis ny trend, kan I indikere, hvilken stil I gerne vil have, og så har bryllupsarrangøren kontakt til dem, der kan få det til at blive til virkelighed. Bryllupsarrangørerne står typisk for alt det praktiske, og det kan være en af fordelene, som Holmberg også nævner, at I selv slipper for at bruge så meget tid på det. Man skal ikke være bange for, at bryllupsarrangøren overtager hele brylluppet, da der er en løbende dialog. Derudover har bryllupsarrangøren mange gode kontakter, som gør, man kan få en god pris. Derfor bliver brylluppet ikke nødvendigvis dyrere.

 

 

Fotograf eller ikke nogen fotograf?

"Fotograf. Helt klart! Man skal have nogle til at registrere dagen. Det kan godt være fra familien, hvis man kan stole på, de ikke bliver for fulde. Men det er bedst at have en udefra, så man ikke pålægger familien det ansvar," er Holmbergs råd.

 

 

Tema eller ikke tema?

"Helt klart ikke et tema. Jeg synes, det er helt pinligt med sådan et ’cowboybryllup.’ Hellere holde det rent og pænt."

 

Gode tips til at planlægge

DVD’er - tjek for eksempel Bill Holmbergs DVD ud

Nettet – især søgemaskiner

Blog

Opret en side, begivenhed eller gruppe på Facebook, og hold gæsterne opdaterede

Egen hjemmeside (med kalender for gæsterne, updates, planlægningstråde etc.)

Bryllupsmappe til at holde styr på alle de ting, der ikke kan samles online