Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Bliv fit for fight til din bryllupsdag- kosten

 

 

 

 

Har du et par kilo for meget på bagdelen, eller ønsker du at komme af med det genstridige mavefedt, inden det er tid til at hoppe i den fine brudekjole og være en prinsesse for en dag? Så kan du glæde dig over, at du på de næste sider vil få alle de guidelines og råd til at komme af med de overflødige fedtdepoter og blive fit for fight til den store dag.

 

Af Michelle Nørgaard Kristensen – Foto: Jakob Helbig og John Bendtsen.

 

Kosten

 

 

 

 

 

 

 

Start din morgen med protein!

Mange studier viser, at hvis man spiser protein om morgenen i stedet for brød og gryn, så kan man skubbe gevaldigt til sit vægttab. Så det er tid til at sige farvel til rundstykkerne, havregrynene og/eller müeslien om morgenen og i stedet erstatte det med æg og grøntsager.

 

Eksempel på morgenmad:

2 æg – kørt sammen på panden med ½ tsk. gurkemeje

½ rød peber

1 stor håndfuld broccoli

Drys med 1 spsk. solsikkekernerSpis hver 3. time!

 

Du skal spise et måltid hver 2 ½-3. time. Hvis du ikke føler dig sulten tre timer efter dit sidste måltid, så ved du, at du har spist for meget til sidste måltid. Til dine mellemmåltider skal du huske at få protein og/eller fedt til. Grunden til dette er, at mellemmåltidernes formål er, at holde dig mæt til dit næste hovedmåltid samt holde blodsukkeret stabilt og forbrændingen høj. Her er et par eksempler på hvordan dine mellemmåltider kan se ud: 

 

Eksempel på mellemmåltid:

2 dl skyr (minder om yoghurt men har et meget højere protein indhold)

1 æble

1 tsk. kanel/hørfrø blanding (kværn 1 dl hørfrø i din kaffekværn og bland det med 1 dl kanel. Put det i en bøtte og brug det som drys ovenpå skyr, til smoothies eller som lidt smagsforandring ovenpå æblebådene)

Skær æblet i små tern, og put skyr over. Drys med kanel/hørfrø blandingen.

 

Eller

 

1 spsk. peanutbutter (uden tilsat sukker)

200 gram blandende grøntsager – fx bladselleri, gulerødder, rød peber, broccoli, blomkål osv.

 

Eller

 

Til træning

½ banan

1 dl frosne blåbær

1 håndfuld spinatblade

1 drys vaniljepulver (ikke vanilje sukker)

10 mandler

½ -1 dl vand

Evt. 1 stor spsk. proteinpulver (især efter træning)

Kør vand og mandler sammen i blenderen. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og kør rundt. Er et rigtig godt mellemmåltid både før og efter træning.

 

Drop ris, pasta og brød

Mange kvinder har problemer med at komme ned i vægt, selvom de spiser sundt og varieret. Problemet er ofte, at de spiser for meget brød, ris og pasta, som sætter sig som overflødige fedtdeller. Prøv i 4 uger helt at droppe alt brød, ris, pasta og kartofler, og se hvordan kroppen reagerer på det. Hvis du har det meget bedre, er fyldt med energi fra morgenstunden af og har tabt nogle kilo, så ved du, at din krop har det bedst uden pasta, ris, brød og kartofler. I stedet for pasta, ris, brød og kartofler kan du erstatte med grøntsager tilberedt på forskellige måder. Brug fx snittet hvidkål som "pasta" under kødsovsen, brug squash ståret på langs i stedet for rugbrød, brug spidskål som wraps osv. Spis protein, grøntsager og fedt til hvert måltid

 

Til hvert af dine hovedmåltider skal du dele tallerkenen op på følgende måde:

2/3 af tallerken med grøntsager – gerne så grove som mulig

1/3 af tallerken med protein og fedt

 

Husk, at du ikke skal fylde tallerkenen helt op, men at du skal spise, til du er mæt. Igen – hvis du ikke er sulten efter 3 timer, så har du spist for meget til det sidste måltid. Hvis du spiser et hovedmåltid lige efter, du har trænet, så kan du erstatte 1/3 af grøntsagerne med lidt frugt, quinoa eller sød kartoffel, da det er vigtigt at du får kulhydrater lige efter endt træning (30-60 min efter).

 

Drop fedtforskrækkethed – vær kulhydratforskrækket!

Det har i mange år været helt forbudt at indtage fedt! Max 30% fedt har rådene lydt i mange år, men det taber man sig ikke effektivt nok ved, viser mange studier. I studier har fedtgrupper (35% af energien kom fra fedt), som har indtaget det samme antal kalorier som fedtfattige grupper (18% af energien kom fra fedt) tabt 50% mere i fedtmasse sammenlignet med de fedtfattige grupper. Så der er altså al mulig grund til at skippe kulhydraterne og prise fedtet. Dog skal det være det sunde umættede fedt fra nødder, frø, kerner, koldpressede olier og avocado, som du skal indtage, og du skal selvfølgelig stadig holde øje med mængden og ikke spise flere poser mandler på en dag. En god hovedregel lyder på, at du til hvert måltid spiser enten 1 spsk. olie, 1 spsk. frø/kerner, 1 spsk. peanutbutter eller 10 nødder. Så skulle du være nogenlunde sikret. Du skal altså lægge din fedtforskrækkelse på hylden og i stedet begynde at være opmærksom på, hvor mange kulhydrater du indtager.

 

Sukker, hvedemel og salt – 3 hvide narkomaner.

De indeholder ingen vitaminer og mineraler, og de gør os afhængige af dem! Ja sukker, hvedemel og salt er fødevarer, vi gerne skal undgå så meget som mulig. Grunden til vi spiser, er for at tilføre vores krop en masse næring og energi, så vi bliver friske og fulde af energi, kroppens energiprocessor kan fungere, og vi kan få det optimale ud af vores hverdag. Dog får vi hverken næring eller brugbar energi af at spise matador mix, lyse rundstykker med pålægschokolade, hindbærsnitter, vaniljeis o.a. Dermed ikke sagt, at du aldrig mere må spise det. Men du kan overveje, om du egentlig synes at slikket smager bedre end andre søde alternativer, som indeholder næring og sundhed. Her er eksempler på sundere lørdags-sødt: 

 

Eksempler på lørdagssødt:

Bananis Til 2 personer:

2 frosne bananer

1 spsk. olivenolie

Evt. lidt vand

Kakaonibs

Blend det hele sammen i en blender til det får iskonsistens. Fordel masse i 2 små skåle og drys med kakaonibs.

 

Eller

 

 

Æbleskiver smurt med nøddesmør og drysset med kanelpulver

Til 2 personer:

2 æbler

2 spsk. nøddesmør

Kanel

Skær æblerne i skiver eller både og smør hver skive med nøddesmør, og drys derefter med kanel.

 

Kvinder bliver stresset af, at tælle kalorier:

Alt i alt handler det om, at du skal lytte til din krop. Du skal selvfølgelig ikke spise, hvis du ikke er sulten, men omvendt må du heller ikke blive så sulten, så du hopper i alle de fødevarer, som du skal forsøge at undgå. Mange kvinder har været på utallige "tæl kalorier"-diæter. Fælles for dem alle er, at du ikke lærer at lytte til, hvornår du er mæt, og hvornår du er sulten, og får et helt forkert forhold til mad. Ved at implementere de overordnede retningslinjer som er nævnt ovenfor (fx "spis grøntsager, protein og fedt – især til dine hovedmåltider"), så vil du stille og roligt nå ned på din perfekte kropsvægt.

  

 

 

Michelle Nørgaard Kristensen

Michelle har eget firma, og har en bachelor i idræt, supplerende fag fra human ernæring, er CHEK lifestyle coach, Biosignature coach, CHEK exercise coach o.a.

Hun arbejder til daglig bl.a. som:

-Træningsekspert og skribent på iform

-Er personlig træner ude i Well-come, Hellerup

-Holder foredrag for virksomheder omkring træning og

ernæring

-Er NIKE atlet

Se mere på  www.michellekristensen.dk, eller kontakt hende på michelle@michellekristensen.dk