Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

De fysiske rammer – hvor skal festen holdes?

Når det kommer til valg af location, er der mange muligheder. Vil i helst bare møde op på en kro, et slot eller en fin restaurant uden selv at skulle tænke på noget? Eller vil i hellere finde et sted I kan forvandle til jeres egen drøm? Eller måske bare stikke af til udlandet – bare jer to? Bryllup&fest guider dig igennem forskellige muligheder.

 

Slot og herregård:


Siden 1993 har man kunne holde sit bryllup på en af de danske slotte- og herregårdshoteller. Det er for dig, der altid har drømt om det helt store bryllup på dit eget slot. Vægten lægges her på det eksklusive og stilfulde og på at omgivelserne er meget romantiske. Det er for jer, der ønsker hele pakken.  Et slot eller en herregård giver frihed, fordi kulissen allerede er sat. I behøver ikke pynte op, indhente tilbud på mad og vin og tænke over, om stemningen er romantisk. Det er den! Det er for jer, der ønsker et elegant og højtideligt bryllup uden at røre en finger.

 

Have og telt:


Der er noget særligt dansk over at holde bryllup i et telt i haven. Stemningen bliver ofte afslappet og intim mellem gæsterne. Til trods for at vi bor i et regnvejrsland, så er et udendørs bryllup nærmest indbegrebet af et romantisk bryllup. Der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til leje af telt. Brug tid på at undersøge markedet, så I får det, som I ønsker. Husk at leje et telt, der kan skærme af for regn. Husk at informere naboer og gennemtænk praktiske forhold som parkering og toiletter. Tænk også på kombinationen af stilletter og græs (især hvis det er vådt). Imødekom dette med et royalt touch og rul en løber ud på græsset og rundt om huset, som folk kan gå på.

 

Kro og restaurant:


Denne løsning rigtig dejlig nem. Her behøver I ikke tænke på noget andet end selv at møde op og nyde den store dag. Kroer og restauranter, der arrangerer bryllupper, er vant til det og har styr på alt. Hvornår maden skal serveres, hvornår de skal vente, hvornår musikken skal skrues ned osv. Dog et der ofte ikke meget medbestemmelse. I vil ofte få præsenteret nogle menuer og bryllupskager I kan vælge imellem samt nogle ideer til farve og tema til borddækningen. Langt de fleste steder vil være åbne for små ændringsforslag, så tag en snak med det sted du overvejer at holde festen. Brug tid på at undersøge steder, da hvert sted har sin egen ånd, indretning, stil og menu. Undersøg praktiske forhold som dansegulv, lukketider, belysning mm.

 

Selskabslokale/ forsamlingshus:


Selskabslokaler og forsamlingshuse har i mange år haft et blandet ry. Mange forbinder det med ’suppe, steg og is’-temaet og musikken der leveres af en mand ved et orgel. Men det er en myte, og forsamlingshuse og selskabslokaler er i dag et populært og godt valg til location. Der er ofte en lokal og velkendt stemning, og der er gode chancer for et personligt, afslappet og festligt bryllup. Måske har I et særligt forhold til et lokalt forsamlingshus, hvor en af jer som barn altid var til juletræsfest, eller hvor familiefødselsdagene altid er blevet holdt? Der er stor forskel på forsamlingshuse og selskabslokaler så undersøg forskellige muligheder. Herefter er det op til jer selv at give lokalet et romantisk, idyllisk og festligt touch. Forsamlingshuse og selskabslokaler er ofte ikke ret dyre, så brug i stedet nogle penge i budgettet på at udtænke et tema som kan sætte rammerne for festen.

 

Lej et vandrehjem/spejderhytte/koloni:

 
Vandrehjem, spejderhytter og kolonier ligger ofte i skønne og grønne områder, der nemt kan sætte en romantisk og idyllisk ramme. Fordelen ved dette er, at det ofte ikke koster en herregård at leje. Derudover er der masser af plads til overnattende gæster, og festen kan fortsætte hele natten, uden klager fra naboer osv. Der er som regel gode køkkenfaciliteter. Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til udsmykning og tema. Er der tale om et vinter- eller efterårsbryllup? Tænd op i pejsen, rist skumfiduser over bålet og tænd fakler udendørs og skab en intens og hyggelig stemning. Bliver i gift om foråret eller sommer så inviter naturen ind med blomster og friske farver. Hæng lanterner i træerne og bred puder og tæpper ud udenfor hvor I evt. kan holde reception som en idyllisk picnic.

 

Udenlandsbryllup:


Eksotisk bryllup på en hvid sandstrand på den anden side af jorden, romantisk og traditionelt bryllup i Italien eller “drive in wedding” i Las Vegas? Mulighederne for at blive viet i udlandet er mange. Et bryllup i udlandet kan være et fint alternativ til det traditionelle bryllup, der ofte kræver meget planlægning. Hvis I indgår ægteskab i udlandet, bør du få din vielsesattest legaliseret hos den relevante udenlandske myndighed, således at du efterfølgende kan få ægteskabet godkendt af din bopælskommune. For en mere detaljeret gennemgang af indgåelse af ægteskab i udlandet, kan I henvende jer til den danske ambassades hjemmeside i det pågældende land. Se mere på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

 

Vær kreativ


Ønsker I en utraditionel location til jeres bryllup? Vær kreativ! Har I et særligt, sted I begge kan lide? Et særligt frirum hvor I som par ofte tager hen og nyder hinanden selskab? Undersøg muligheden for at blive viet eller holde jeres fest der. Der findes mange skønne og anderledes steder, som kan sætte rammen for et perfekt bryllup. Strande, klostre, skove, Dyrhaven, museer, forlystelser, parker og havnebade, marker mm. Husk altid at have en plan B ved hånden, hvis I vælger et udendørsbryllup. Hvis man har forberedt sig på det værste, er der ikke noget, der kan ødelægge brylluppet.

 

 

 

 

 

Af Solveig Høgh