Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Finsk sauna og gourmetmad

 

Vi forbinder ikke Helsinki med romantik, godt vejr og lækker mad, men mere med sne, et mærkeligt sprog og elge. Men giv Helsinki en chance, for byen emmer af romantik, og en forlænget weekend kan tilmed gøres billigt, og I kan nå at opleve det meste af byen.

 

 

Helsinki er ikke en by, vi danskere ynder at tage til. Og det er en skam. For det er billigt og nemt at komme dertil, og byen kan ses på en forlænget weekend. Derfor er Helsinki også ideel for en anderledes bryllupsrejse, hvis I ikke kan rive flere uger ud af programmet og vil holde budgettet. Samtidig byder byen på romantik og masser af oplevelser i gåafstand.

 

 

Vi valgte at indlogere os på Hotel Klaus K i centrum af Helsinki. Klaus K lover design, afslappet stemning og service på højt niveau. Og Klaus K opfylder det hele. Klaus K emmer af lækker finish, fra du træder ind i receptionen og op i elevatoren til jeres værelse. Værelserne varierer i størrelse fra det mindre, men lækre funktionelle værelse, til den store suite, hvor I kan ligge og dase hele weekenden, hvis I ønsker det.

Men I må love at bevæge jer ned i hotellets morgenmads- og brunchrestaurant, som Klaus K er berømt for. Begge dele er en lækker buffet med alt, hvad hjertet begærer. Lige fra frisk frugt og yoghurt til lækre salater og et udvalg af friskbagte kager. Selvfølgelig med forskellige kafferist og friskpresset juice. Brunchen i weekenden er en champagnebrunch, hvor det er helt okay at bestille en flaske til bordet, som I kan nyde sammen. Desuden byder weekendbrunchen ofte på modeshows fra lokale designere – spørg på hotellet, hvis I vil sikre jer hvilke datoer.

 

 

Når I skal fra Klaus K og ud og opleve byen, skal I blot træde ud ad døren. Her åbner Helsinki sig foran jer, og alt er i gåafstand. Start med at gå ned ad Esplanaden langs den hyggelige park, hvor I rammer havnen for enden. På havnen kan I nyde en frokost eller en kop kaffe ved en af de små mange autentiske lokale boder siddende med udsigt til vandet. Havnen har desuden et marked med grøntsager, frugt, brød og flere souvenirboder.

Når I har fået et overblik over byen, er det tid til at beslutte jer for, om I vil se nogle af de mange museer, byen har byde på, om I vil nyde flere af Helsinkis små åndehuller i form af deres parker, eller om I vil se solnedgangen i det Olympiske tårn – det højeste punkt i Helsinki. Hvis I har en trang til at shoppe amok, så smut forbi nordens største shoppingscenter (og måske også flotteste), Stockmann. Her er alt, hvad hjertet begærer for de shoppelystne.

 

 

Helsinki byder på et hav af gode restauranter. Normalt forbinder vi ikke Finland med gourmetmad, men det kan være, vi skal til at starte med det. Besøg en af Helsinkis førende restauranter, Nokka, der er kendt for deres mad i topklasse samt deres råvarer, som alle er dyrket lokalt.

Nokka ligger et stenkast fra havnemarkedet med udsigt direkte ud til vandet. Når du træder ind, fornemmer du straks den intime stemning på trods af de høje lofter, der er lavet af gamle skibsbjælker. Nokka får alle deres råvarer lokalt, hvilket betyder, at det meste også er økologisk. De har fuld kontrol over, hvordan ænderne er opdrættet, og hvordan mælken er blevet malket og fra hvilken ko.

 

 

Fra I ankommer til Nokka, til I går, bliver I holdt blidt i hånden og får serveret mad tilberedt af den dygtige kok Ari Ruoho, der har rejst verden rundt og nu er vendt tilbage til sit hjemland. Hans mad er tilberedt perfekt og vinene udvalgt specifikt til menuen, så den matcher sublimt. Tjenerne har styr på alt fra ingredienserne til tilberedningen af måltidet samt vinene.

 

Vi lod Ari bestemme vores menu (ligesom der altid er en sammensat menu, I kan bestille til omkring 65 euro) samt lod tjenerne om de tilhørende vine. Vi startede med kold aspargessuppe med røget skinke. Forretten var en koldrøget ørred med dildcreme og let syltede agurker. Til hovedret fik vi et perfekt stegt andebryst samt lidt confit med den blødeste sellericreme og stegte champignoner. Desserten rundede måltidet perfekt af med en blødende chokoladekage med mintis til.

 

 

Ovenpå sådan en aften kan det være tillokkende at nyde hinandens selskab med en omgang sauna eller spa dagen efter. I behøver ikke engang forlade hotellet, for Klaus K kan hjælpe jer med det hele. Klaus K har spa knyttet til hotellet, hvor I kan bestille de behandlinger, I ønsker. Hvis I hellere vil prøve en omgang finsk sauna, så snak med receptionen, de kan nemlig sikre, at saunalokalerne er ledige, så I kan nyde hinanden i fred. I behøver ikke engang tænke på håndklæder og shampoo – Klaus K sørger for det hele.

Resten af weekenden kan I vælge, om I vil ud i Helsinkis gader, eller om I vil nyde hinanden på hotellet. Helsinki har mange romantiske steder at byde på. Tag fx en kanalrundfart byen rundt, eller besøg deres City Winter Garden. I kan også vælge at blive på værelset og få champagne på sengen – det kræver blot et telefonopkald til receptionen.