Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Nyd hinanden i Mexico - landet, der aldrig har travlt
Den mexicanske Yucatan-halvø byder ikke bare på nogle af verdens smukkeste strande. Fordyb jer i Mayaernes historie, dyk ned i store koralrev, og besøg et af verdens syv nye vidundere.

 

 

 

 

Mañana, mañana. Det var det første, jeg lærte at sige på spansk, og det vil også være det første, I lærer at sige.

 

Mañana betyder i morgen, og dette lille spanske ord beskriver ikke kun den mexicanske kultur, det beskriver også rigtig godt, hvad I kan forvente af en rejse til landet. Mexico er landet, der aldrig har travlt. I Danmark er stress blevet en folkesygdom, i Mexico kender de slet ikke ordet. Mexicanerne lever nemlig efter princippet, at vi jo altid kan nå det i morgen. Derfor er Mexico et ideelt valg til bryllupsrejsen, hvis I vil have masser af tid og ro til at nyde hinanden og ferien uden stress og jag.De lever efter princippet "mi casa es tu casa". Det betyder "mit hjem, er dit hjem". I starten kan det være svært at vænne sig til mañana-kulturen. Hvad enten det handler om at bestille mad på en restaurant eller få hjælp til at finde vej, så går det langsommere end i Danmark. Men det er en del af charmen ved landet, som man lærer at holde af. Det er perfekt til en bryllupsrejse, hvor I bare skal nyde hinanden og slappe af ovenpå bryllupsplanlægning og fest.

 

Fantastiske koralrev

Yucatan-halvøen er et stort område, og I vil ikke få tid til at se det hele. I kan flyve til storbyen Cancun, og derfra kan I nemt rejse videre. En times tid fra Cancun finder I kystbyen Playa del Carmen. Byen er et besøg værd, hvis I ikke har noget imod, at det er lidt turistet, og I gerne vil have mulighed for at bo helt tæt på den fantastiske strand. I Playa del Carmen kan I både bo på store all inklusive-hoteller, eller I kan bo lidt billigere på nogle af de små hoteller helt nede ved byens skønne strand.

I Mexico er der rigtig gode muligheder for at dykke og snorkle. Fra Playa del Carmen kan I tage færgen over til den lille ø Cozumel, hvor I har mulighed for at dykke ned til verdens anden længste koralrev.

Om aftenen er der rig mulighed for at nyde et godt måltid mad. Læg vejen forbi Restaurant Fusion. Her kan I sidde helt nede på stranden og nyde den gode mad med tæerne i sandet. Mere romantisk bliver det ikke.

 

Intet mindre end paradis

 

Tag ikke til Yucatan-halvøen uden at besøge den lille og helt fantastiske by Tulum. Her er det oplagt at leje en af de mange små bungalows, som ligger helt nede ved stranden. Her vil I træde direkte fra hytten og ud på strandens kridhvide sand. Stranden i Tulum er ubeskrivelig smuk. Sandet er blændende hvidt, og vandet er helt turkist og klart. Tulum er ikke et turistet sted, derfor kan I nemt finde en plads på stranden, hvor det føles, som om I ligger på jeres helt egen bounty strand. Gå en aftentur tur langs strandkanten, og spis på en af de små restauranter i sandet, hvor der serveres lækre friskfangede fisk. Trænger I til en kulturel oplevelse, kan I besøge byens store mayaruiner, som ligger nede ved stranden.

Jeg har altid drømt om, at min bryllupsrejse skal gå til Hawaii. Nu drømmer jeg i stedet om Tulum.

 

 

Et vidunder

Mexico byder på meget mere end fantastiske strande. Det er et must at besøge Chichen Itza, som er et af verdens syv nye vidundere. Afsæt en dag til at se den store og fantastiske ruinby. Chichen Itza er især kendt for den 25 meter høje pyramide Kukulcán. Pyramiden fungerede som Mayaernes kalender og består af 365 trin, et for hver dag i året. Hvert år ved forårs- og efterårsjævndøgn danner solens skygge en krybende slange ned langs den ene af pyramidens sider. På de dage valfarter flere tusinder af mexicanere til Chichen Itza. Der siges det nemlig, at pyramiden udsender en speciel energi, som giver held.

 

 

Mi casa es tu casa

Fra Cancun kan man sejle til Isla Mujeres. Sejlturen tager lidt under en halv time, og der er afgange hele dagen. Her kan I leje en lille golfbil og på egen hånd udforske den lille og hyggelige ø, som bestemt er et besøg værd. På Isla Mujeres er der også gode muligheder for at dykke og snorkle. Alle vegne vil I møde mexcicanere, der er meget gæstfrie og imødekommende.

 

Faktaboks:

Flybilletterne ligger i den dyre ende, men til gengæld er det meget billigt at bo og leve i Mexico. I kan nemt få et godt måltid mad med vin til under 100 danske kroner.

Se altid Udenrigsministeriets rejsevejledning, men lad jer ikke skræmme. Hvis man tager sine forholdsregler, så kan man sagtens rejse sikkert og trygt rundt i Mexico. Bevæg jer ikke rundt til fods om aftenen, hvis I er uden for områder med mange turister. Tag i stedet en taxa efter mørkets frembrud. En tur koster ca. fire danske kroner.

Undgå at tage af sted i amerikanernes spring break. Især de store byer som Playa del Carmen og Cancun er populære rejsemål i den periode, og meget af landets charme forsvinder, når det vrimler med amerikanske turister alle vegne.

I kan nemt rejse rundt på det meste af Yucatan-halvøen med busselskabet ADO.

Hvis I vil læse mere om Mexico og Yucatan-halvøen, så er der gode tips og råd i rejsebøgerne fra Lonely Planet.