Forside      SiteMap      Søg

Bryllup&Fest

Frederikssundsvej 60e

2400 København NV

 

Tlf. 35 853 854

Forelsket i Marokko

Der er mange smukke lande at vælge imellem, når det kommer til valget af bryllupsrejser. Men er du den romantiske type, som stadig søger en anelse mystik som i et 1001 og én nat-eventyr, og elsker du at drømme dig væk i Disneys tegnefilm om Aladdin? Så pak kufferten sammen med din elskede og drag til det smukke Marokko. Det byder jer på alt, hvad jeres eksotiske hjerter begærer.

Landet har mange smukke byer at byde på. De fleste vælger enten at flyve til Agadir eller Marrakesh. Vi valgte at starte i Agadir.

 

er en smuk, men også en temmelig turistet havneby. Den er prydet af smukke sandstrande, som ligger ud til Atlanterhavet. Strandene er fulde af liv med alt fra heste og kameler, drenge som spiller fodbold, og store familier der griller kebab og spiser iskolde vandmeloner. På den store og smukke strandpromenade La Côte er der spækket med restauranter og turister fra både Marokko og resten af verden. Et oplagt sted at gå en aftentur hånd i hånd.

Agadir

Marokko er et muslimsk land, og på de turistede steder er det i orden at holde i hånden og

drikke alkohol, men husk at vise respekt for normerne i det land, I besøger. Vent med de lange tungeslaskere og andre hede nuancer, indtil I er hjemme på hotelværelset. At gå rundt og vide at det er lidt ’forbudt’ at kysse og røre ved hinanden offentligt, kan virke tiltrækkende. I skal jo ikke lave andet end at være sammen på hele ferien, så det er kun spændende at savne hinandens kærtegn en smule.

 

Hotellerne

i Marokko er utroligt smukke. Her får man fuld valuta for pengene. Man skal ikke op i en særlig høj prisklasse, før man får et hotelværelse prydet med smukke mosaikker, håndvævede stoffer og smukke søjler, og overalt blev vi mødt af gæstfrihed og meget servicemindede marokkanere. På nogle hoteller i Marrakesh skal I fremvise sin vielsesattest for at få et dobbelt værelse, så nyd, at I har den. Det er nok denne sjældne gang i livet, I faktisk har noget at bruge den til.

Masser af fisk og skaldyr

I Agadir er der spækket med frisk fisk og skaldyr. Vi tog ud til fiskemarkedet Marsa, som betyder havnen. Marsa byder på en masse små fiskeboder, hvor I selv kan vælge jeres fisk. For et lille beløb bliver fisken fyldt med de skønneste krydderier og tilberedt til perfektion. Den bliver serveret med simpelt tilbehør som en skål friske grønne oliven, baguettes, tomatsalat og en hot chili. Mod betaling står der en mand og vasker dine hænder, hvorefter den skønne friske fisk og skaldyr bliver indtaget nænsomt med den højre hånd ved langborde med voksduge og på plastik stole. Er I mere til det luksuriøse, så er Agadir også fyldt med smukke trendy restauranter. Her er prisen desværre ofte tilpasset europæiske priser.

 

 

I love Tajin

Tajin er en traditionel ret i Marokko. Den tilberedes og langtidskoges i en lerkrukke, ofte over ild. Del den lækre Tajin, og se hinanden dybt i øjnene i den eventyragtige og romantiske stemning.

Ca. 20 min. kørsel fra Agadir ligger Tamrakt. Umiddelbart ligner det ingenting andet end mystiske, ligegyldige, primitive restauranter ud til hovedvejen. Men træder I ind i ’hulerne’, bliver I ført igennem smukke kølige mosaikgange ud til køkkenet, hvor I ved et ildsted selv kan vælge jeres Tajin. Vi valgte frilandskylling med safran, æg og sultanrosiner. Vi blev ført op på en solrig terrasse med udsigt over Agadir og fik med det samme serveret brød bagt over bål med en fantastisk konsistens, som kedelige danske bagerbutikker kunne tage ved lære af.

Trods besøg på flere forskellige gourmet og Michelinrestauranter rundt omkring i verden står maden i Marokko som nogle af de bedste smagsoplevelser, vi nogensinde har fået.

Fra turistfyldte gader og romantiske middage i Agadir går turen længere sydpå mod Gulimin.betyder Saharas port og er den første by, du møder, når du kører ind i Saharaørkenen. Byen er en klassisk sydmarokkansk by, som er så smuk og autentisk, at man bliver helt ør omkring hjertet. Som en oase midt i ørkenen ligger den der pludselig med sine røde bygninger, kønne børn, palmer, kameler og æsler overalt i gade billedet. Byen er særlig kendt for sit kamelkød og måske verdens bedste vandmeloner. Kvinderne er dækket til i alle mulige farverige smukke stoffer, malhfa, for at undgå den bagende røde sol, som altid synes at skinne over byen.

 

 

Gulimin

Kamelmarkedet er absolut værd at besøge, hvor der bliver solgt geder, får og kameler. Kamelkød smager, mod forventning, skønt, så har I tiden og lysten til en omgang kamelkebab kan det anbefales. Synes I, at byen kan virke en smule sovende, skal I vente og tilbringe en aften der. Byen vågner, og det er som om, alle indbyggere indtræder gadebilledet. Kvinderne iført deres smukke stoffer, og mange af mændene i lange blå kjoler, som kaldes fokya - en traditionelle Saharadragt. Byens puls er fantastisk og virker euforisk. Overalt er der lækre boder med shakes med friske frugter. Prøv den skønne kombination med mælk, avokado, mandler og dadler. Mon ikke Ole Henriksen vil sige "Go for it!"?

Vi slutter af i Marrakesh, som ligger midt i landet langt fra havet. Marrakesh er Marokkos gamle hovedstad. Navnet betyder Guds land. Marrakesh er nok den største turistby i Marokko, men det skal I ikke være bange for. Byen er smuk, urørt og fuld af mystik. På det store torv Game Ifna er der spækket med spåkoner, slangetæmmere, abekatte og boder med nødder, appelsiner, figner og abrikoser. Byens moskeer og historiske bygninger står i smuk kontrast til de super trendy og flotte hoteller og restauranter, som byder på alt og lidt til…

Turistbilledet er præget af franskmænd og kendisser som Robbie Williams, Brad Pitt og Angelina Jolie, som netop har købt et hus i byen.

Trænger man til en svingom med sin elskede, byder byen på en masse lækre diskoteker. De fleste er temmelig dyre, og det er her, de rige unge opholder sig. Men der er masser af show for pengene og er bestemt en oplevelse værd. Ikke mindst kan du vise din udkårne de mange fede biler, som er skarpt parkeret udenfor. Byen er kendt for alt fra håndvævede tæpper, porcelæn og lamper og meget mere. Lidt powershopping i Sukken (gademarkedet) er uundgåeligt.

Fra Marrakesh kørte vi tilbage igen til Agadir, hvor vi startede. En enkelt nat tilbage, trætte og mætte på oplevelser kørte vi op for at nyde udsigten over byen på det store bjerg Agadir Ufela. Trods lys fra byen var himlen dækket af et smukt og romantisk stjernetæppe, og med bløde kys på munden fra min elskede tænkte jeg, at hvis jeg nogensinde skulle giftes, skulle bryllupsrejsen gå til dette land.

 

 

 

 

 

Tekst Therese Haddad, Foto Therese Haddad